11 C
București
marți, 21 septembrie 2021

Zeci de angajaţi din sectorul medical pichetează vineri Ministerele Sănătăţii şi Muncii

Zeci de angajaţi din sectorul medical, membri ai Federaţiei Solidaritatea Sanitară, pichetează vineri Ministerele Muncii şi Sănătăţii, între orele 9:00 – 11:00, aceştia fiind nemulţumiţi că veniturile angajaţilor din sănătate vor scădea începând cu 1 ianuarie 2018.

În faţa Ministerului Sănătăţii pichetează angajaţii din Bucureşti, iar cei din ţară se află în faţa Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale.

Sindicaliştii suflă în vuvuzele şi agită pancarte pe care scrie: "Nu sporurilor de 1%!", "Respectaţi-ne drepturile câştigate!", "Nu excluderii personalului nemedical (TESA) din regulamentul de sporuri!", "Nu regulamentului de sporuri în forma propusă de Ministerul Sănătăţii!", "Nu eliminării zilelor suplimentare de concediu!".

Sindicaliştii au început joi seria protestelor din sănătate prin pichetarea simultană a Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale (MMJS) şi a Ministerului Sănătăţii (MS), între orele 14:00 şi 16:00, nemulţumiţi fiind de Legea salarizării bugetarilor, precum şi de intenţia Guvernului de a modifica statutul legal al salariului de bază, care va determina scăderi de peste 60% a veniturilor din sănătate, începând cu 1 ianuarie 2018.

Ultima oră
Pe aceeași temă