20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialZece strazi din Bistrita au ramas fara nume

Zece strazi din Bistrita au ramas fara nume

Un numar de 10 strazi din municipiul Bistrita, majoritatea din cartierele de vile din Sigmir, Unirea, Valea Ghinzii si Valea Jelnei, nu au nume. Aceasta, intrucat casele au fost construite in livezi sau pe dealuri si nu in perimetrul strazilor deja existente. Pentru a le da nume, municipalitatea a cerut ajutorul cetatenilor de la care asteapta propuneri care sa aiba le-gatura cu specificul zonei in care acestia si-au construit casele.
Purtatorul de cuvant al Primariei, Mihai Rusti, a declarat ca este pentru prima oara in ultimii 10 ani cand administratia locala trebuie sa gaseasca in acelasi timp 10 nume pentru tot atatea strazi diferite. „In ultimul deceniu au fost denumite, in total, doar 2 strazi. Acum este o situatie mai speciala, pentru ca orasul s-a dezvoltat foarte mult si s-a extins”, a afirmat sursa citata.
Primaria a format o comisie alcatuita din reprezentanti ai municipalitatii, dar si ai principalelor institutii de cultura din oras, care vor analiza propunerile din partea cetatenilor si vor opta pentru cele mai interesante dintre ele. Acesta vor fi analizate apoi de Consiliul Local si abia dupa ce vor primi votul alesilor, locatarii caselor de pe strazile fara nume isi vor putea schimba actele cu noul domiciliu si vor putea trece numele strazii pe placute.

Cele mai citite

Pariez pe Ostaș!

Dacă lipsește ceva României actuale este instituția anticipării. Hazardul ne guvernează. Mișcările în cercurile politice sunt predictibile, dar nu proiective. Sigur că nu deplângem...
Ultima oră
Pe aceeași temă