25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialZece sportivi din RD Congo au dispărut la Jocurile Francofoniei

Zece sportivi din RD Congo au dispărut la Jocurile Francofoniei

Şapte baschetbaliste, doi ciclişti şi un fotbalist din Republica Democratică Congo, veniţi la Nisa pentru a participa la Jocurile Francofoniei, au dispărut duminică, a anunţat, luni, şeful delegaţiei congoleze, potrivit Mediafax.

Nu putem fi consolaţi deoarece echipa noastră feminină de baschet era calificată pentru sferturile de finală. Ele au dispărut, la fel ca şi cei mai buni ciclişti ai ţării şi un fotbalist. Toţi au plecat după ce şi-au luat primele de 1.000 de euro „, a declarat Barthélémy Okito Oleka, şeful delegaţiei şi secretar general pentru sport în RD Congo.

Paşapoartele acestor sportivi „dezertori” ar fi rămas la antrenorii lor, după ce „agenţi sportivi” acţionând în „bandă organizată” ar fi fost reperaţi, a precizat Okito Oleka.

„Am prins un complice, un fost atlet congolez, a fost dus la poliţie şi noi am depus plângere. În această poveste nu au de pierdut doar federaţiile, ci şi imaginea statului. Trebuie să-i denunţăm pe aceşti agenţi sportivi care promit bani mulţi şi contracte la cluburi mari. Este prea uşor. Trebuie ca aceşti oameni să negocieze oficial cu federaţiile şi să aştepte finalul competiţiilor dacă sunt interesaţi de un sportiv sau altul. Lucrurile nu trebuie să se petreacă într-un mod clandestin”, a declarat şeful delegaţiei, care avea iniţial 74 de membri, din care 37 de sportivi,

Peste 50 de naţiuni participă la Jocurile Francofoniei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă