Merele conțin diferite substanțe nutritive benefice organism, de aceea ele nu trebuie să lipsească din alimentația ta. Canadian Living prezintă zece beneficii pe care merele le au asupra sănătății și siluetei tale.
1. Scade colesterolul
Consumul de mere scade semnificativ nivelul colesterolului din sânge. Fibrele solubile pe care acest fruct le conține ajută în acest sens organismul.
2. Coaja mărului previne creșterea în greutate
O substanță care se găsește în coaja mărului, respectiv acidul ursolic, este benefică în lupta cu obezitatea.
3. Merele sunt sățioase
Un alt mod prin care merele te ajută să te menți în formă este faptul că acestea deși conțin doar 100 de calorii te păstrează sătul o perioadă îndelungată.
4. Consumul de mere ajută la curățarea dinților
Acest fruct acționează ca un instrument de curățare al dinților. Mănâncă un măr după fiecare masă și astfel îți vei păstra dantura curată, chiar și fără o periuță de dinți.
5. Previn diabetul
Potrivit unui studiu, consumul de mere a fost asociat cu un risc mai mic de diabet tip 2. Pentru cei care au diabet, merele sunt cel mai bun desert.
6. Stimulează imunitatea
Fibrele solubile din mere întăresc sistemul imunitar și ajută organismul să se protejeze împotriva bolilor.
7. Merele pot reduce riscul de cancer
Numeroase studii au demonstrat că există alimente care luptă împotriva cancerului, iar mărul este unul dinte acestea. Consumul de mere reduce riscul apariției cancerului de sân, cancerului de colon și cancerului pulmonar.
8. Stimulează în mod natural bacteriile intestinale bune
Consumul de mere ajută la stimularea bacteriilor bune din intestin și elimină problemele de transit intestinal.
9. Ajută la respirație
Numeroase studii au arătat o legătură între consumul de mere și un risc scăzut de atm. Există o întreagă serie de fitonutrienți găsiți în mere, majoritatea cu proprietăți antioxidante și antiinflamatorii care imbunătățesc funcția respiratorie.
10. Sunt benefice pentru protejarea inimii
În concluzia unui studiu realizat în Marea Britanie, cercetătorii au realizat că riscul decesului provenit din infarct poate fi redus dacă persoanele peste vârstnice ar consuma un măr în fiecare zi.