19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialZece angajaţi ai biroului de comunicare al Scotland Yard lucraseră în trustul...

Zece angajaţi ai biroului de comunicare al Scotland Yard lucraseră în trustul News International

Zece dintre cei 45 de membri ai departamentului de comunicare de la Scotland Yard lucraseră anterior la trustul News International, filiala britanică a grupului News Corporation, al lui Rupert Murdoch, anunţă şeful demisionar al poliţiei metropolitane, citat de AFP, potrivit Mediafax.

 

„Cred că există zece membri ai departamentului de comunicare care au lucrat la News International în trecut, inclusiv jurnalişti”, a declarat Paul Stephenson în timpul audierii de către Comisia pentru Afaceri Interne a Camerei Comunelor.

Stephenson, care a demisionat duminică, a fost întrebat de cei 11 membri ai Comisiei în legătură cu circumstanţele angajării la Scotland Yard, în 2009, a fostului redactor-şef adjunct de la News of the World (NOTW), Neil Wallis.

Wallis a fost arestat joi, în cadrul anchetei privind interceptarea convorbirilor telefonice de către jurnaliştii din trustul lui Murdoch.

Paul Stephenson a explicat că Wallis avea „o funcţie minoră şi parţială”, subliniind că a fost angajat pentru a-l ajuta pe Dick Fedorcio, directorul de comunicare al Scotland Yard.

„Nu aveam niciun motiv să suspectez la acea vreme că Wallis era implicat în interceptarea conversaţiilor telefonice”, subliniază el.

„Spre deosebire de Andy Coulson, Wallis nu a demisionat de la News of the World şi, din ceea ce ştiu eu, nu a fost implicat în niciun fel în ancheta iniţială prinvind interceptările”, a subliniat Stephenson.

În afară de Wallis, Scotland Yard a angajat-o şi pe fiica acestuia, Amis, la recomandarea lui John Yates.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă