0.7 C
București
sâmbătă, 14 decembrie 2024
AcasăSpecialCe alimente să consumi ca să îți stimulezi fertilitatea

Ce alimente să consumi ca să îți stimulezi fertilitatea

Rodiile, nucile şi sucul de sfeclă roşie se numără printre alimentele care pot influenţa în mod pozitiv sănătatea sistemului reproductiv și pot stimula fertilitatea, potrivit Mediafax.

Citește și: FOTO. Câte cuburi de zahăr conțin cele mai consumate alimente

În Marea Britanie, unul din şapte cupluri întâmpină probleme în a concepe un copil şi de multe ori nici măcar medicii nu îşi pot da seama care sunt motivele pentru care se întâmplă acest lucru.

Directorul clinicii Nurture Me Fertility, Isabelle Obert, crede că o dietă bogată în minerale, vitamine, grăsimi esenţiale şi proteine poate pregăti organismul pentru concepţie.

În acest sens, specialistul în nutriţie a conceput o listă de zece alimente esenţiale în acest scop:

Citește și: Top 10 MITURI despre alimentele nesănătoase

1. Avocado 

Avocado este o adevărată „uzină” nutriţională, pentru că este bogat în minerale, grăsimi esenţiale, proteine, carbohidraţi şi fibre. Este o sursă importantă de vitamina E, benefică pentru sănătatea endometrului, mucoasa care căptuşeşte uterul.

De asemenea, este o sursă bogată de acid folic, esenţial în prevenirea unor maladii grave, printre care spina bifida.

2. Dovleacul de iarnă

Dovleacul de iarnă, în formă de pară, conţine o gamă largă de vitamine, minerale şi antioxidanţi, precum şi fibre uşor digerabile. Este bogat în betacaroten, care stimulează producţia hormonului feminin progesteron.

În plus, contribuie la creşterea calităţii spermei, potrivit unui studiu publicat în revista „Fertility and Sterility”.

Citește și: 10 alimente care te feresc de răceala de PRIMĂVARĂ

3. Sucul de sfeclă roşie

Sucul de sfeclă roșie este recomandat în special femeilor care suportă un tratament pentru fecundare in vitro, pentru că îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, ajutând la implantarea embrionului.

Totodată, sucul conţine resveratrol, un antioxidant benefic pentru tratarea infertilităţii provocate de înaintarea în vârstă.

4. Somonul

Carnea de Somon este o sursă foarte bună de proteine şi grăsimi esenţiale, mai ales cele antiinflamatorii omega 3, benefice în tratarea infertilităţii feminine.

5. Rodiile 

În vechea Persie, rodiile erau văzute ca simbol al fertilităţii, tradiţie care există şi în unele ţări din prezent. Studiile au demonstrat că sucul de rodie este benefic în prevenirea distrugerilor cerebrale la bebeluşi.

Citește și: Cinci legume care aduc mai multe beneficii asupra sănătății dacă sunt gătite

Fructele conţin multe nutrimente, precum vitamina C, vitamina K, acid folic etc. Acestea au proprietăţi antiîmbătrânire, anticancer, previn maladiile cardiace, osoase şi sangvine.

6. Ouăle

Ouăle fac parte din categoria celor mai nutritive alimentele. Acestea sunt bogate în colină, care are un efect benefic asupra dezvoltării fetale, în vitamine, minerale, acizi graşi esenţiali şi proteine.

7. Nucile

Nucile sunt bogate în omega 3 şi vitamina E și sunt benefice pentru sănătatea spermei, dar şi pentru cea a endometrului.

Citește și: Sfatul nutriționistului: Ce înseamnă alimentația corectă în timpul POSTULUI

8. Quinoa 

Boabele de Quinoa sunt foarte nutritive, deoarece conțin proteine complete, lipsite de gluten, bogate în minerale, vitamine, acizi graşi esenţiali şi fibre. În timpul conceperii, nivelul de proteine în organism trebuie să fie mai ridicat.

Citește și: FOTO. Ochi de focă și embrioni de păsări. Care sunt cele mai ciudate mic dejunuri din lume

9. Năsturelul

Năsturelul este bogat în vitamina C, vitamina K, calciu, betacaroten, fier și iod, foarte importante atât pentru fertilitatea masculină, cât şi pentru cea feminină.

10. Sparanghelul

Sparanghelul este foarte bogat în acid folic, vitamina C și alte nutrimente importante în procesul de concepţie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă