21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialZăpada şi frigul perturbă transporturile în Europa

Zăpada şi frigul perturbă transporturile în Europa

Transporturile aeriene, feroviare şi rutiere sunt perturbate în zone întinse din Europa, din cauza căderilor masive de zăpadă şi a temperaturilor scăzute, care au provocat moartea a cel puţin zece persoane, relatează Mediafax.

MAREA BRITANIE este afectată de un val de frig, cu temperaturi care au scăzut până la -20 de grade în Scoţia, unde mai multe şcoli au fost închise pentru a treia zi consecutiv.

Trenurile Eurostar între Londra, Paris şi Bruxelles au înregistrat întârzieri, aeroportul Gatwick din sudul Londrei şi aeroportul Edinburgh au fost închise în cursul dimineţii, iar London City Airport a anulat zborurile.

În ELVEŢIA, aeroportul internaţional Geneva a fost închis miercuri din cauza zăpezii, iar pe şosele au fost înregistrate 25 de accidente, soldate cu patru răniţi.

În GERMANIA, aeroportul din Frankfurt a anulat în cursul dimineţii 60 de zboruri, după ce vântul puternic a determinat închiderea unei piste.

În FRANŢA, consumul de energie electrică va atinge nivelul record miercuri seară, în principal din cauza utilizării intense a echipamentelor electrice de încălzire. Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate în centrul ţării, iar circulaţia camioanelor a fost interzisă temporar în mai multe zone, în timp ce transporturile şcolare au fost suspendate.

În nord-vestul ITALIEI, circulaţia rutieră a fost îngreunată miercuri de zăpadă, în timp ce centrul Veneţiei a fost inundat din cauza mareei. La Roma, nivelul Tibrului este în creştere, din cauza precipitaţiilor abundente înregistrate în ultimele zile.

ALBANIA a decretat stare de catastrofă naturală în nord, după ce sute de case şi mii de hectare de terenuri agricole, dar şi şosele şi căi ferate au fost inundate.

În centrul şi nordul PORTUGALIEI, câteva zeci de drumuri secundare sunt blocate pentru a treia zi la rând, în timp ce în SPANIA transporturile sunt afectate în special în nord şi centru.

În POLONIA, valul de frig a provocat moartea a opt persoane, majoritatea aflate sub influenţa alcoolului. Temperaturile au scăzut în estul ţării până la -33 de grade Celsius.

În LITUANIA, două persoane fără adăpost au murit din cauza frigului la sfârşitul săptămânii.

În CEHIA, cel puţin trei persoane au murit din cauza temperaturilor scăzute în ultimele 24 de ore, iar căderile masive de zăpadă afectează traficul rutier, inclusiv pe principala autostradă (D1), unde au avut loc miercuri mai multe accidente grave.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă