20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialZapada scumpeste gunoiul la Botosani

Zapada scumpeste gunoiul la Botosani

Urban Serv Botosani a avut pierderi de cel putin 2,5 miliarde de lei pe luna din cauza iernii care nu a vrut sa apara. Lipsa zapezii in judetul Botosani a provocat pagube financiare in bugetul societatii de salubrizare, care pe langa serviciile de maturat, colectat si transportat gunoiul stradal, detine si serviciul de deszapezire.
Viceprimarul municipiului Botosani Florin Ghiorghita a declarat ca prin profitul castigat cu activitatea de deszapezire, Urban SERV Botosani reusea sa acopere aproape in totalitate pierderile financiare suferite ca urmare a activitatii de salubrizare.
Pentru ca iarna a ocolit cel mai nordic judet incepand din luna noiembrie de cand edilii si-au pregatit utilajele necesare deszapezirii, societatea de salubrizare a municipiului a inceput sa inregistreze pierderi care duc la scaderea profitului la sfarsit de an. “Societatea a pierdut sume importante de bani in jur de 2,5-3 miliarde de lei pe luna, pentru ca atat castiga din activitatea de deszapezire, pe putin. Cu activitatea bazata pe deszapezire isi asigurau profitul, pentru ca-si acopereau pierderile de la salubritate. Pe langa faptul ca-si scoteau pierderile de la salubrizare chiar ieseau in castig la sfarsitul anului, a declarat Florin Ghiorghita, viceprimarul municipiului Botosani.
Numai din prestarea serviciilor de maturat, colectarea si transportul gunoiului stradal societatea incaseaza cel mult 1,3 miliarde de lei, fata de 3 chiar 4 miliarde de lei cat ar fi fost profitul societatii in conditii normale de iarna. Este si motivul pentru care pretul propus la licitatie de catre conducerea societatii Urban Serv Botosani pentru privatizarea serviciului de salubrizare a crescut comparativ cu serviciul de deszapezire. “Ar fi putut ajunge la 3-4 miliarde de lei cu incasarile la deszapezire, dar asa ei au ramas cu nisip si sare in stoc. Am remarcat chiar ca au scazut pretul la deszapezire si l-au crescut la salubrizare ca sa nu mai depinda de iarna, a mai spus viceprimarul Ghiorghita.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă