10.6 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialZăcământ uriaș de gaze, descoperit în largul Egiptului

Zăcământ uriaș de gaze, descoperit în largul Egiptului

Grupul italian Eni a descoperit un zăcământ uriaș de gaze naturale în largul Egiptului, care ar putea avea rezerve de până la 5,5 miliarde de barili echivalent de petrol, informează Mediafax.

La capacitate maximă, exploatarea zăcământului ar putea satisface în totalitate necesarul de gaze naturale al Egiptului timp de mai multe decenii.

Zăcământul se află în apele teritoriale ale Egiptului, la o adâncime de 1.450 de metri, în blocul Shorouk, care a fost atribuit în ianuarie 2014 grupului Eni de către Ministrul Egiptean al Petrolului, în urma unei licitații internaționale.

Eni deține drepturi integrale de dezvoltare a perimetrului.

“Activitățile de exploare sunt esențiale pentru strategia noastră de dezvoltare. În ultimii șapte ani am descoperit resurse de 10 miliarde de barili de echivalent petrol, 300 de milioane de barili în prima jumătate a acestui an”, afirmă directorul general al Eni, Claudio Descalzi, într-un comunicat, conform MarketWatch.

Zăcământul este cea mai mare descoperire de gaze făcută vreaodată în Egipt și în Marea Mediterană și ar putea deveni una dintre cele mai mari descoperiri de gaze naturale din lume. Eni va accelera dezvoltarea zăcământului, cu ajutorul celor mai bune tehnologii existente, se arată în comunicatul companiei.

Eni este principalul producător de hidrocarburi din Egipt, cu o producție zilnică de 200.000 de barili echivalent de petrol.

Cele mai citite

Eurostat: România, printre ţările UE cu cel mai mare deficit şi cea mai semnificativă creştere a datoriei în 2023

Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023,...

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...
Ultima oră
Pe aceeași temă