16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialYemen: Oficialităţi importante au demisionat în bloc, după masacrul împotriva civililor

Yemen: Oficialităţi importante au demisionat în bloc, după masacrul împotriva civililor

Potrivit businessinsider.com, Ali Mohsen este fratele vitreg al preşedintelui Saleh, şi este considerat cel mai influent cadru militar al ţării, controlând 60% din armată.

Preşedintele a pierdut şi sprijinul ginerelui său, Omar al Ahrabi, care a demisionat din funcţia de conducere a Yemen Oil Company. Familia Hayel Saeed, cea mai mare familie de afacerişti din Yemen şi-a anunţat şi ea sprijinul pentru protestatari.

Câţiva alţi generali şi diplomaţi au anunţat că renunţă la funcţii.

Liderii dezertori ai armatei au desfăşurat tancuri şi vehicule armate în capitala Saana.

Preşedintele Saleh a încercat să facă ieri o concesie faţă de protestatari şi a demis guvernul, fără a ameliora situaţia extrem de tensionată.

Sute de persoane şi-au pierdut viaţa vineri după ce bărbaţi înarmaţi au tras în protestatarii anti-guvern. Mai mulţi miniştri au demisionat, iar Abdullah Alsaidi, ambasadorul Yemenului la ONU a demisionat şi el ca formă de protest vizavi de violenţele împotriva civililor.

Preşedintele Ali Abdullah Saleh este la putere din 1978 şi se confruntă cu cea mai puternică opoziţie de când a preluat frâiele ţării.

Violenţele împotriva protestatarilor au fost condamnate de ONU şi SUA, care susţin guvernul yemenit cu sute de milioane de dolari, ajutoare militare, pentru lupta împotriva al-Qaeda.

 

Cele mai citite

Institutul Regional de Oncologie din Iași are cabinet de vaccinare anti HPV

A fost deschis primul cabinet de vaccinare anti-HPV din zona Moldovei, situat la Centrul de Screening și Diagnostic în Boli Oncologice al Institutului Regional...

Angajații între 25 și 54 de ani, cei mai bine plătiți din România; diferențe salariale semnificative între genuri și categorii de vârstă

Angajații cu vârste cuprinse între 25 și 54 de ani au cele mai mari salarii din România, cu un venit mediu net de 4.260...

Rectificarea bugetară aduce bani în plus pentru anumite domenii

Rectificarea bugetară ar urma să asigure fonduri pentru recalcularea pensiilor și plata indemnizațiilor de șomaj până la finele anului. Ordonanța a fost scoasă la...
Ultima oră
Pe aceeași temă