9 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSpecialYahoo se reorganizează şi concediază 2.000 de angajaţi

Yahoo se reorganizează şi concediază 2.000 de angajaţi

Yahoo! va concedia 20.000 de angajaţi, reprezentând 14,3% din forţa de muncă totală, decizia semnalând o reorganizare amplă a companiei, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

“Măsurile anunţate miercuri reprezintă un pas important spre o companie Yahoo! mai mică, mai rapidă, mai profitabilă şi mai bine echipată pentru a inova la fel de rapid cum cer clienţii şi industria de profil”, a declarat directorul general Scott Thompson.

El a arătat că intenţia Yahoo! este revenirea la obiectivul său principal, de a pune pe primul loc utilizatorii şi furnizorii de publicitate.

Yahoo!, care la sfârşitul anului trecut avea 14.000 de angajaţi, va realiza în urma concedierilor economii anuale de 375 de milioane de dolari. Compania va înregistra în trimestrul al doilea costuri de 125-145 de milioane de dolari, ca urmare a restructurării.

Unii analişti sunt sceptici în privinţa eficienţei concedierilor, care au fost în mare parte anticipate.

“Nu poţi să revii la creşterea veniturilor prin concedieri. Oamenii vor să vadă un plan şi previziuni referitoare la creşterea veniturilor”, a declarat Colin Gillis, analist la BGC Partners.

Veniturile Yahoo! sunt în scădere din cauza concurenţei venite din partea Google şi Facebook.

Profitul Yahoo a scăzut anul trecut cu 14,6%, de la 1,23 miliarde de dolari în 2010 la 1,05 miliarde de dolari, în contextul unui declin de 21% al veniturilor, la 5 miliarde de dolari.

Cele mai citite

Festivalurile lunii martie la Opera Comică pentru Copii: Primăvara Copiilor și Festivalul Cărților Deschise

Opera Comică pentru Copii anunță două festivaluri remarcabile pentru luna martie: Primăvara Copiilor și Festivalul Cărților Deschise. Ambele evenimente sunt programate la sediul instituției...

Inspectorii ANAF primesc statut special și vor fi înarmați

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va fi reorganizată, iar după această procedură, inspectorii de la Antifraudă Fiscală vor avea un statut special și...

Valeriu Stoica crede că lista comună PNL-PSD la europarlamentare dezavantajează PNL

Era mult mai bine ca PNL și PSD să candideze separat la alegerile europarlamentare, declară la RFI fostul președinte liberal Valeriu Stoica, conform rfi.ro.În...
Ultima oră
Pe aceeași temă