6.1 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSpecialYahoo adoptă măsuri de protecţie împotriva spionajului

Yahoo adoptă măsuri de protecţie împotriva spionajului

Yahoo va începe să-şi criptografieze datele trimise prin serviciile sale online pentru a le proteja împotriva spionajului, informează Agerpres.

Directorul executiv al Yahoo, Marissa Mayer, a anunţat că grupul tehnologic va instala un sistem de criptografiere pentru datele utilizatorilor deoarece în ultimele şase luni au  existat rapoarte despre accesul secret al guvernului american la date ale utilizatorilor fără ştirea grupurilor tehnologice, între care şi Yahoo. 

Sistemul de criptografiere al Yahoo va fi instalat până în aprilie 2014. Rivalul său, Google, a început deja să bruieze cea mai mare parte a traficului pe site-urile sale.

Operaţiunile de spionaj pe scară largă pe internet efectuate de agenţia de informaţii americană NSA au fost dezvăluite de presă în cursul acestui an. Yahoo, Google şi alte companii tehnologice americane au dezminţit că ar fi permis accesul la serverele lor.

Anunţul Yahoo intervine într-un moment când tocmai a fost depusă o plângere împotriva grupului în California. Yahoo este acuzat că violează viaţa privată a utilizatorilor săi, scanând conţinutul mesajelor acestora pentru a ţinti mai bine publicitatea care le este servită.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 720: Lituania va contribui la planul ceh de creștere a stocului de muniție pentru Kiev

Lituania a anunţat că se va alătura iniţiativei cehe de a procura muniţie de artilerie pentru Ucraina.Premierul lituanian Ingrida Simonyte a făcut o promisiune...

Patru persoane au fost arestate în Belgia pentru că ar fi planificat un atac terorist

Patru persoane, trei minore și un adult, au fost arestate în Belgia, fiind suspectate că ar fi planificat un atac terorist în Bruxelles, potrivit...

Albania pune la dispoziția NATO o bază aeriană pe care o folosea URSS pentru a amenința Occidentul

Albania pune la dispoziția aliaților ei din NATO o bază aeriană care, în vremea "Războiului Rece", era folosită de URSS pentru a intimida Occidentul. Baza...
Ultima oră
Pe aceeași temă