29 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăSpecialWindows 10 pregatit să fie testat de către smartphone-uri, varianta Beta

Windows 10 pregatit să fie testat de către smartphone-uri, varianta Beta

Windows 10, varianta BETA, va fi pregătit pentru teste, până la finalul acestei luni și va înlocui vechile sisteme de operare de tip Windows Phone în următoarea generație de platforme Microsoft, potrivit publicatiei online The Verge. Versiunea beta, pentru testare, va fi lansată pînă la finalul lui ianuarie 2015. Deși se numește Windows 10, nu va fi indentic pe smartphone, tabletă sau PC, ci vor exista în continuare diferite tipuri de interfață adaptate la fiecare ecran, display deși sub caracasă vor folosi același soft. 

Va exista în continuare o colaborare între procesoarele de tip Atom de la intel și companiile de profil.

Preview-ul Windows 10 pentru smartphone poate fi făcut de către cei care au testat Windows 10 pe PC și s-au înscris în grupul de testeri Microsoft. Ei vor putea folosi pe un telefon Windows Phone o aplicație specială realizată de Microsoft, Phone Insider, care va oferi actualizările pentru perioada de testare.

Microsoft anunță pentru 21 ianuarie un eveniment de presă, iar surse neoficiale spun ca sunt sanșe să fie anunțat primul smartphone cu Windows 10.

Cele mai recente informații care vin din partea companiei spun că Windows 10 pentru smartphone va fi mai apropiat ca interfață și aplicații de Windows 10 pentru PC și cel pentru tablete. Interfața va fi similară, comenzile din gesturi vor fi similare, aplicațiile vor fi similare. 

Phone Insider, accesibil momentan doar pentru angajații Microsoft, va depinde de modelul de telefon compatibil, probabil modelele lansate cu Windows Phone 8.1.

Windows 10 ar urma să fie lansat comercial în octombrie, luna tradițională pentru lansări mari ale Microsoft.

Cele mai citite
00:01:09

Zeci de mii de oameni s-au adunat vineri la Stonehenge pentru a sărbători solstițiul de vară

Zeci de mii de oameni s-au adunat la Stonehenge, renumitul sit preistoric inclus în patrimoniul mondial UNESCO din sud-vestul Angliei, pentru a sărbători solstițiul...

Zboruri anulate la aeroportul din Manchester, Marea Britanie, după o pană de curent, duminică, 23 iunie 2024

Zboruri anulate în două terminale și sosiri deviate la aeroportul din Manchester, Marea Britanie, după o pană de curent, duminică, 23 iunie 2024 Zborurile la...

Fostul campion Murray, exclus de la Wimbledon după o intervenție chirurgicală la spate

Fostul campion de două ori la Wimbledon, Andy Murray, a fost exclus din turneul de anul acesta după ce a suferit o intervenție chirurgicală...
Ultima oră
Pe aceeași temă