20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialWatson nu e impresionat de trecutul lui Felix

Watson nu e impresionat de trecutul lui Felix

Reactiile de la Bruxelles pe tema iesirii de la guvernare a conservatorilor au variat de la comen-tarii de complezenta pana la un vadit interes pentru ceea ce se intampla in Romania.
Cel mai dezinteresat a parut presedintele grupului Partidului Popular European, Hans-Gert Poettering, care a declarat ca un executiv minoritar este o problema interna a Romaniei. Intrebat daca iesirea PC de la guvernare va afecta aderarea Romaniei la UE in ultimele luni, liderul conservator a adaugat ca „are incredere ca oa-menii politici romani vor sti sa de-paseasca aceasta criza”.
Vadita lipsa de interes a po-pularilor europeni a fost compensata, pe de alta parte, de Graham Watson, presedintele liberalilor vorbind chiar in numele tuturor partidelor din PE care ar dori sa vada stabilitate in Romania. Watson a amintit de promisiunea Partidului Conservator de a sprijini Guvernul Tariceanu, subliniind ca intr-o democratie exista si guverne minoritare. Liderul liberalilor europeni a lasat sa se inteleaga ca exista si alte formule de guvernare in afara Aliantei DA, fara a preciza partidele care ar alcatui un posibil arc guvernamental. La intrebarea daca trecutul domnului Voiculescu nu il pune pe ganduri, Watson a declarat: „Nu cunosc in detaliu acest trecut al domnului Voicu-lescu, dar cu certitudine nu stiu sa aiba relevanta pentru actuala stare de fapt. Din punctul meu de vedere, motivul pentru care conservatorii au iesit de la guvernare are mai mult de a face cu nivelul TVA la anumite produse alimentare decat cu investigatiile in trecutul domnului Voiculescu”.
O alta pozitie a avut-o vicepresedintele socialistilor europeni, Jan Marinus Wierzma, care a tinut sa le aminteasca politicienilor romani ce au promis Uniunii Europene: „Pacat ca va fi o perioada de instabilitate fiindca nu exista un nou guvern care sa fie format dupa aderare, mai ales ca exista o noua agenda pentru Romania dupa aderare… Este vorba de obiective sociale, reforme din domeniul pensiilor, o educatie mai performanta si, in plus, indeplinirea promisiunilor facute UE”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă