30.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialWashington: Băsescu şi Obama îşi vor asuma noul Parteneriat Strategic dintre România...

Washington: Băsescu şi Obama îşi vor asuma noul Parteneriat Strategic dintre România şi SUA

Corespondenţă de la Washington

Preşedintele Traian Băsescu va fi primit de vicepreşedintele american, Joe Biden, la ora locală 9.15, (16.15, ora României) pentru ultimele negocieri privind upgradarea Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA care urmează să aibă o dimensiune politică mai accentuată, cu prevederi mult mai clare.

După ce textul noului parteneriat va fi convenit, documentul va fi asumat de cei doi preşedinţi român şi american.

Noul parteneriat strategic va „lărgi” şi va „intensifica” relaţiile politice şi de securitate dintre România şi Statele Unite.

Traian Băsescu face o vizită de lucru de 12 ore în Statele Unite, pentru semnarea unor acorduri bilaterale, fiind însoţit de ministrul de Externe, Teodor Baconschi, cel al Apărării, Gabriel Oprea, de şeful SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, şi de cel al SRI, George Maior şi de şeful Statului Major General, Ştefan Dănilă.

Şeful statului urmează să aibă o întâlnire şi cu şeful CIA, David Petraeus, la care vor participa şi Mihai Răzvan Ungureanu şi George Maior.

Şeful statului român se va întâlni şi cu grupul de prietenie pentru România din Congresul SUA şi va face şi o vizită la Pentagon. De asemenea, şeful statului va avea o întrevedere şi cu membrii comunităţii româneşti din SUA.

 

 

Sabina Fati
Sabina Fati
Sabina Fati, redactor-sef adjunct
Cele mai citite

Klaus lovit de drona Ghinion

Bomba zilei vine de unde nu te-ai fi așteptat, având în vedere recentele derapaje ale justiției. Da, din partea Înaltei Curți de Casație...

Orice Geoană-și are nașul

Printre  atâtea știri care te fac să-ți plângi de milă, iată și una care dă speranțe. Un tânăr, David Leonard Bularca, născut în 2002, alege...

Echipele Apa Nova, pregătite să intervină în caz de posibile acumulări de apă

Ca urmare a avertizărilor meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie, care preconizează ploi abundente în zilele următoare, inclusiv în Municipiul București, există riscul...
Ultima oră
Pe aceeași temă