22.4 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăMediuVulcanul Semeru din Indonezia face ravagii după ce a erupt

Vulcanul Semeru din Indonezia face ravagii după ce a erupt

Vulcanul Semeru din provincia Java de Est din Indonezia a erupt sâmbătă. Mii de oameni au fost evacuaţi din zonă. Potrivit unui bilanț provizoriu, o persoană a murit, iar alte 41 au fost rănite.

Vulcanul Semeru din provincia Java de Est a erupt sâmbătă, aruncând o coloană de fum şi cenuşă. Mii de oameni au fost evacuați din zonă, au anunțat autorităţile.

„Erupţia a ucis cel puţin o persoană şi a rănit alte 41”, a declarat într-o conferinţă de presă susţinută la Jakarta, Indah Masdar, şeful adjunct al districtului Lumajang.

Budi Santosa, şeful departamentului de gestionare a dezastrelor din provincia Java de Est, a declarat sâmbătă că două subdistricte au fost „grav afectate” de erupţia vulcanului. Santosa a susţinut în conferinţa de presă că unităţile medicale din zona dezastrului vor putea găzdui victimele.

Imaginile surprinse de lângă vulcanul Semeru din Indonezia ce a erupt arată cum localnicii speriaţi fug din calea pericolului

Mirosul de sulf a fost raportat în jurul orei 15.00, ora locală (3.00 ET), conform Postulului de Observare a Vulcanului „Muntele Semeru”. Nori fierbinţi de cenuşă s-au revărsat peste un sat din Java de Est, Sapitarang, din districtul Pronojiwo.

Imaginile surprinse arată cum localnicii speriaţi fug din calea pericolului. Autorităţile s-au mobilizat pentru a putea face faţă situaţiei de criză. Zona din apropierea vulcanului a fost evacuată şi oamenii vor fi relocaţi, informează stiridiaspora.ro.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă