27.6 C
Bucureศ™ti
sรขmbฤƒtฤƒ, 5 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialVremea se rฤƒceลŸte. Prognoza meteo pรขnฤƒ pe 19 ianuarie

Vremea se rฤƒceลŸte. Prognoza meteo pรขnฤƒ pe 19 ianuarie

Vremea se va menลฃine caldฤƒ pentru aceastฤƒ perioadฤƒ, însฤƒ începe sฤƒ se rฤƒceascฤƒ. Dupฤƒ 12-13 ianuarie, este posibil sฤƒ ningฤƒ, mai ales la munte.

Administraลฃia Naลฃionalฤƒ de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru urmฤƒtoarele douฤƒ sฤƒptฤƒmâni.

CiteลŸte ลŸi: Vine frigul. Prognoza meteo pânฤƒ în martie

BANAT
În intervalul 06 – 14 ianuarie, temperatura aerului va avea o tendinลฃฤƒ de scฤƒdere, mai accentuatฤƒ dupฤƒ data de 10 ianuarie. Astfel, în data de 14 ianuarie maximele se vor situa, în medie, în jurul valorii de 2 grade. Apoi, pânฤƒ la sfârลŸitul celei de a doua sฤƒptฤƒmâni, regimul termic nu va mai avea oscilaลฃii importante. Temperaturile minime se menลฃin pozitive în cea mai mare parte a regiunii pânฤƒ spre sfârลŸitul primei sฤƒptฤƒmâni, apoi vor coborî sub pragul de îngheลฃ, pânฤƒ în jurul a -6 grade.
ลžansele de precipitaลฃii cresc în 10..12 ianuarie, când va ploua slab, apoi vor fi mai ales ninsori, de asemenea slabe.

CRIลžANA
În prima sฤƒptฤƒmânฤƒ din interval, deลŸi temperatura aerului va fi în scฤƒdere, maximele se vor menลฃine mai ridicate decât mediile climatologice specifice datei, în special în primele zile. În cea de a doua sฤƒptฤƒmânฤƒ însฤƒ, valorile medii ale temperaturilor maxime vor fi de 0…2 grade Celsius ลŸi se vor apropia de normalul perioadei. Minimele nocturne vor fi peste zero grade Celsius pânฤƒ în dimineaลฃa zilei de 11 ianuarie, apoi vor deveni negative, cu valori medii, în nopลฃile cele mai reci, în jur de – 6 grade Celsius.
Condiลฃiile de precipitaลฃii cresc începând cu data de 10 ianuarie, dar acestea vor fi slabe. La început va ploua, apoi va ninge.

CiteลŸte ลŸi: Vreme caldฤƒ pentru începutul de an. Prognoza meteo pânฤƒ pe 12 ianuarie

TRANSILVANIA
DeลŸi vremea se va rฤƒci uลŸor ลŸi treptat, pânฤƒ în data de 12 ianuarie, în cea mai mare parte a regiunii vor predomina temperaturile maxime pozitive ( cu o medie de 6 grade în 10 ianuarie). Din 13 ianuarie mediile temperaturilor diurne vor fi uลŸor negative, dar apropiate de mediile climatologice specifice celei de a doua decade a lunii ianuarie. Valorile minime de temperaturฤƒ vor fi ลŸi ele tot mai coborâte, iar dupฤƒ data de 13 ianuarie nopลฃile vor fi geroase, cu o medie a temperaturilor minime în jurul a -10 grade.
Probabilitatea de precipitaลฃii va fi redusฤƒ în perioada 06 ianuarie – 09 ianuarie. Începând cu 10 ianuarie, trecฤƒtor vor fi precipitaลฃii slabe, la început sub formฤƒ de ploaie, apoi ninsoare.

MARAMUREลž
În intervalul 06 – 13 ianuarie, temperatura aerului va scฤƒdea treptat, de la valori maxime medii de 8…9 grade în primele zile, pânฤƒ la -2…0 grade, luni, 13 ianuarie. Dupฤƒ aceastฤƒ datฤƒ maximele vor rฤƒmâne sub pragul de zero grade Celsius. Valorile medii ale temperaturilor minime se vor situa sub nivelul de îngheลฃ, din data de 12 ianuarie, ลŸi nu este exclus sฤƒ fie ลŸi câteva nopลฃi geroase, cu temperaturi în jur de -10 grade Celsius.
Pânฤƒ în jurul datei de 09 ianuarie probabilitatea de precipitaลฃii va fi redusฤƒ, apoi trecฤƒtor vor fi precipitaลฃii slabe, la început ploi, apoi ninsori.

MOLDOVA
Pânฤƒ pe data de 11 ianuarie vremea se va menลฃine caldฤƒ pentru începutul lunii ianuarie, în cea mai mare parte a regiunii. În acest interval media regionalฤƒ a temperaturilor maxime va fi de 6 grade Celsius, în timp ce valorile minime se vor situa în jurul valorii de 0 grade. În a doua sฤƒptฤƒmânฤƒ vremea se va rฤƒci, astfel, valorile termice se vor apropia de mediile caracteristice perioadei: maxime în jur de 0 grade ลŸi minime de -7…-5 grade.
În 10 ลŸi 11 ianuarie sunt posibile ploi slabe, apoi temporar va ninge, cel mai probabil slab.

DOBROGEA
În prima sฤƒptฤƒmânฤƒ a intervalului, caracteristica de vreme caldฤƒ se menลฃine. De la o medie regionalฤƒ de 9 grade în prima zi, maximele vor scฤƒdea cu aproximativ 3 grade, urmând sฤƒ înregistreze o creลŸtere în intervalul 10…12 ianuarie spre o medie de 8…9 grade. Valorile minime vor fi în general pozitive ลŸi se vor situa în jurul valorii de 2 grade. Dupฤƒ data de 13 ianuarie, scฤƒderea de temperaturฤƒ anticipatฤƒ va aduce regimul termic în apropierea mediilor climatologice, adicฤƒ maxime în medie între 1 ลŸi 3 grade, ลŸi minime între -4 ลŸi -2 grade.
Pânฤƒ pe data de 13 ianuarie ลŸansele de precipitaลฃii se menลฃin reduse. O probabilitate mai ridicatฤƒ de apariลฃie a precipitaลฃiilor, mai ales ninsori slabe, va fi între 13 ลŸi 17 ianuarie.

MUNTENIA
Vremea rฤƒmâne mai caldฤƒ decât în mod obiลŸnuit în intervalul 6 – 12 ianuarie, când valorile diurne ale temperaturii vor fi în medie de 6…8 grade, iar în cursul nopลฃilor se vor înregistra în jur de 0 grade. Dupฤƒ data de 13 ianuarie este estimatฤƒ o scฤƒdere apreciabilฤƒ a temperaturii, spre valori medii ale maximelor în jurul a 0 grade ลŸi minime ce se vor situa între -6 ลŸi -4 grade, ceea ce reprezintฤƒ un regim termic normal pentru mijlocul lunii ianuarie.
Probabilitatea de precipitaลฃii, mai ales ninsori slabe, va creลŸte în intervalul 13…17 ianuarie.

OLTENIA
Pânฤƒ pe 12 ianuarie, temperatura se va menลฃine peste mediile climatologice. Media regionalฤƒ a valorilor maxime va fi de 7…8 grade, iar a minimelor în jur de 0 grade. În a doua sฤƒptฤƒmânฤƒ a intervalului este anticipatฤƒ o rฤƒcire a vremii, astfel cฤƒ la nivelul regiunii se vor înregistra în medie maxime de 0…2 grade, iar minimele termice vor fi în medie de -6…-4 grade, reprezentând valori apropiate de cele normale pentru aceastฤƒ perioadฤƒ.
Probabilitatea de apariลฃie a precipitaลฃiilor va creลŸte dupฤƒ data de 13 ianuarie, când vor fi mai ales ninsori, în general slabe.

LA MUNTE
Vremea se va menลฃine deosebit de caldฤƒ pânฤƒ pe data de 10 ianuarie, cu medii ale temperaturilor maxime de peste 6 grade ลŸi ale minimelor în jurul a 0 grade. Dupฤƒ aceastฤƒ datฤƒ vremea va intra într-un proces de rฤƒcire accentuatฤƒ. Astfel, valorile termice diurne vor scฤƒdea spre -6 grade în 13 ลŸi 14 ianuarie, ca ulterior sฤƒ creascฤƒ cu aproximativ 2 grade pânฤƒ la sfârลŸitul intervalului. Media minimelor nocturne va scฤƒdea semnificativ, astfel cฤƒ în cele mai reci nopลฃi aceastฤƒ medie va fi de -12…-10 grade.
Începând cu data de 10 ianuarie creลŸte probabilitate de apariลฃie a precipitaลฃiilor în general slabe, la început sub formฤƒ de ploaie, apoi ninsori.

Cele mai citite

Trei candidaturi la prezidenศ›iale au fost contestate la CCR. Sรขmbฤƒtฤƒ se analizeazฤƒ sesizฤƒrile

Sรขmbฤƒtฤƒ este ultima zi de depunere a candidaturilor la cea mai รฎnaltฤƒ funcศ›ie รฎn stat. รŽn cursa pentru Cotroceni sunt 10 candidaศ›i pรขnฤƒ acum Sรขmbฤƒtฤƒ...

De Ziua Educaศ›iei, preศ™edintele Iohannis a decorat peste 100 de unitฤƒศ›i de รฎnvฤƒศ›ฤƒmรขnt

Preศ™edintele a transmis cฤƒ educarea unor รฎntregi generaศ›ii este una dintre cele mai frumoase vocaศ›ii Preศ™edintele Klaus Iohannis a transmis sรขmbฤƒtฤƒ, 5 octombrie, unย mesajย cu ocazia...

Ineficienศ›a energeticฤƒ: Povestea care ne costฤƒ scump

Romรขnia, odinioarฤƒ un jucฤƒtor energetic major รฎn Europa de Est, se confruntฤƒ acum cu o realitate sumbrฤƒ: preศ›urile au explodat, iar ศ›ara e รฎn...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ