19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialVosganian: Reducerea CAS nu va presupune cresterea TVA

Vosganian: Reducerea CAS nu va presupune cresterea TVA

Reducerea contributiilor de asigurari sociale nu va presupune cresterea taxei pe valoarea adaugata pentru completarea veniturilor bugetare, a declarat Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian. Ministrul a precizat ca scaderea CAS va fi finantata din alte surse. "Nu luam cu o mana ce dam cu alta", a spus Vosganian.
El a adaugat ca a avut deja o discutie pe aceasta tema cu liderii sindicali.
Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat, in urma cu aproximativ trei saptamani, ca nivelul contributiilor de asigurari sociale platite de angajati ar putea fi diminuat anul viitor cu pana la sase puncte procentuale. "Am decis ca este o prioritate pentru 2008 reducerea cu pana la 6% a contributiei pentru asigurari sociale pe care fiecare angajat trebuie sa le plateasca", a spus atunci Tariceanu, care a apreciat ca este mai important ca banii sa ramana la "cetatenii activi" decat la stat.
Vineri, Tariceanu i-a cerut ministrului Muncii, Paul Pacuraru, ca, impreuna cu Ministerul Economiei si Finantelor, sa pregateasca reducerea contributiei la asigurarile sociale cu aproximativ sase procente.
Contributiile sociale sunt de 45,5% in prezent, cumulat pentru angajat si angajator. Autoritatile au redus nivelul cu doua puncte procentuale, la inceputul acestui an, din cota platita de companii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă