21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialVosganian: "pacea sociala" este importanta (VIDEO)

Vosganian: „pacea sociala” este importanta (VIDEO)

Ministrul Economiei si Finantelor a recunoscut intr-o interventie televizata ca nu a cedat usor presiunilor venite din partea sindicatelor, admitand totusi ca are nevoie de "pace sociala" in aceasta perioada.

Dupa ce a sustinut tot anul ca nu exista resurse pentru o alta majorare a pensiilor sau pentru cresterea salariului minim obligatoriu, Vosganian a declarat joi ca avea de unde sti ca exercitiul bugetar din primul semestru va fi atat de favorabil.

"Una dintre cele mai importante resurse pentru guvernarea unei tari este pacea sociala", a declarat Varujan Vosganian pentru Antena 3.

In acceptiunea ministrului de Finante, citat de ziare.com, majorarea salariului mediu se impunea in conditiile in care diferenta dintre acesta si salariul mediu pe economie este de 60%, dublu fata de media europeana.

In ceea ce prveste posibila majorare a pensiilor, Varujan a precizat ca un raspuns concret va putea fi dat abia dupa 1 septembrie.

 

Veniturile pensionarilor ar putea creste cu 20 la suta, incepand cu 1 noiembrie, daca excedentul bugetului de pensii se va mentine. Mai mult, de la inceputul lui 2009, punctul de pensie urmeaza sa ajunga la 45 la suta din salariul mediu, adica la o valoare de 740 de lei.

Urmariti ce spune presedintele Casei Nationale de Pensii, Maria Campineanu (video NewsIn).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă