8.7 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSpecialVosganian: "pacea sociala" este importanta (VIDEO)

Vosganian: “pacea sociala” este importanta (VIDEO)

Ministrul Economiei si Finantelor a recunoscut intr-o interventie televizata ca nu a cedat usor presiunilor venite din partea sindicatelor, admitand totusi ca are nevoie de "pace sociala" in aceasta perioada.

Dupa ce a sustinut tot anul ca nu exista resurse pentru o alta majorare a pensiilor sau pentru cresterea salariului minim obligatoriu, Vosganian a declarat joi ca avea de unde sti ca exercitiul bugetar din primul semestru va fi atat de favorabil.

"Una dintre cele mai importante resurse pentru guvernarea unei tari este pacea sociala", a declarat Varujan Vosganian pentru Antena 3.

In acceptiunea ministrului de Finante, citat de ziare.com, majorarea salariului mediu se impunea in conditiile in care diferenta dintre acesta si salariul mediu pe economie este de 60%, dublu fata de media europeana.

In ceea ce prveste posibila majorare a pensiilor, Varujan a precizat ca un raspuns concret va putea fi dat abia dupa 1 septembrie.

 

Veniturile pensionarilor ar putea creste cu 20 la suta, incepand cu 1 noiembrie, daca excedentul bugetului de pensii se va mentine. Mai mult, de la inceputul lui 2009, punctul de pensie urmeaza sa ajunga la 45 la suta din salariul mediu, adica la o valoare de 740 de lei.

Urmariti ce spune presedintele Casei Nationale de Pensii, Maria Campineanu (video NewsIn).

Cele mai citite

Guvernul român umflă acțiunile Gabriel Resourses

Acțiunile companiei canadiane Gabriel Resourses (care deține 80 % din Roșia Montană Gold Corporation S:A.), aflată în litigiu cu statul român la Curtea de...

Polonia ar putea lua măsura unei interdicţii asupra importului produselor agricole din Rusia

Polonia nu exclude introducerea unei interdicţii asupra importului produselor agricole din Rusia, a declarat joi premierul Donald Tusk în timpul unei vizite la Varşovia...

Zâmbete fără frontiere: Dr. Andrei Stan, alegerea pacienților de pe patru continente pentru tratamentul cu dantură fixă pe implanturi dentare

An de an, tot mai mulți români plecați în străinătate aleg să vină acasă în România pentru rezolvarea problemelor dentare și refacerea danturii pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă