11.5 C
București
duminică, 20 octombrie 2024
AcasăSpecialVoronin va fi înlocuit la conducerea PCRM de Iurie Muntean

Voronin va fi înlocuit la conducerea PCRM de Iurie Muntean

Preşedintele Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM), Vladimir Voronin, a ales să-l numească succesor la conducerea formaţiunii pe Iurie Muntean, relatează NewsIn citând ziarul de limbă rusă de la Chişinău Moldavskie Vedomosti.

Potrivit Ştirea Zilei, Voronin l-a ales pe Muntean după ce a cântărit între el şi alţi fruntaşi comunişti – Igor Dodon, Grigorie Petrenco, Vladimir Vitiuc şi Anatol Zagorodnîi, scrie ziarul.

Iurie Muntean are capacitatea de a opune rezistenţă, de a critica şi a lupta cu toţi şi cu toate. Aici este vorba despre forţele politice din Republică Moldova, dar şi de cele din afara ţării”, ar fi spus Vladimir Voronin despre succesorul său, potrivit unui membru al PCRM citat de Moldavskie Vedomosti sub acoperirea anonimatului.

Liderul PCRM a anunţat cu mai mult timp în urmă că „a pus ochii” pe un comunist pe care vrea să-l facă preşedinte al formaţiunii, dar a evitat atunci să spună despre cine este vorba. Singurul lucru pe care l-a spus atunci Voronin despre cel care îi va lua locul este că succesorul său are cu câteva zeci de ani mai puţin decât el şi că întruneşte mai multe calităţi. „Va fi un bărbat înalt şi frumos”, l-a descris Vladimir Voronin.

Solicitat de PUBLIKA.MD, Iurie Muntean nu a vrut să ofere o reacţie: „Nu comentez tot felul de zvonuri din tot felul de presa galbenă. Mă scuzaţi”, a spus el.

Igor Dodon, fostul candidat al comuniştilor la Primăria Chişinăului, a refuzat şi el să facă vreun comentariu, precizează Publika.

Liderul Partidului Comunist din Republica Moldova, Vladimir Voronin l-a desemnat anul trecut pe Iurie Muntean în funcţia de secretar executiv al partidului, acesta devenind a doua persoană în cadrul formaţiunii, o ascensiune care a dat naştere deja speculaţiilor la Chişinău că Muntean ar putea fi succesorul lui Voronin.

Iurie Muntean s-a născut la 13 mai 1972, la Criuleni, în Republica Moldova. Cu studii de drept şi de economie făcute în R. Moldova şi cu mai multe cursuri şi specializări în Slovenia, Japonia, Singapore, Italia, Iurie Muntean a fost numit în 2008 viceministru al economiei în cadrul guvernului comunist de atunci.

Cele mai citite

Sorin Grindeanu despre tronsonul cu tuneluri de pe A1: Este o rușine pentru România

Ministrul s-a arătat optimist că lucrările vor fi terminate mult mai devreme, decât termenul contractual din 2026 Sorin Grindeanu a mers pe şantierul tronsonului cu...

Bursa de la București a scăzut în fiecare zi a săptămânii

Indicele de referinţă BET al Bursei de Valori Bucureşti a înregistrat a cincea sesiune consecutivă de scăderi în 7 zile Dinamica indicelui a fost determinată...

Maia Sandu: Votul nu e doar o ștampilă pe hârtie. E cuvântul cetățeanului pentru viața sa

Președintele Republicii Moldova a declarat că a votat pentru ca Moldova să trăiască în pace „Moldovenii își decid singuri soarta, nu banii murdari”, a spus...
Ultima oră
Pe aceeași temă