11.7 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialVOLEI. Piacenza - Constanţa, războiul căpitanilor bulgari

VOLEI. Piacenza – Constanţa, războiul căpitanilor bulgari

Hristo Zlatanov şi Andrei Zhekov vor conduce cele două comandouri în această seară, cu italienii având prima şansă.

CVM Tomis şi-a propus multe anul acesta, dar prioritatea sezonului de toamnă-iarnă este Liga Campionilor. Trimişi într-o grupă pe care chiar ei o consideră mai accesibilă decât cea de anul trecut, marinarii debutează astăzi pe terenul celei mai importante adversare, Piacenza Copra Ardelia, iar misiunea nu se arată a fi deloc facilă.

Piacenza pare un adversar mult mai solid decât Halkbank Ankara, monstrul din grupa de anul trecut, cu un lot mai valoros şi mai închegat, nu o adunătură de vedete aruncate în teren să facă spectacol, iar asta s-ar putea ă conteze. CVM va avea şansa ei, cu Andrei Zhekov şi Ventzislav Simeonov buni cunoscători ai voleiului italian (primul a jucat un an, al doilea patru la Copra Volley, câştigând şi Tom Team’s Cup cu echipa italiană), dar deplasarea din Italia pare a fi una sortită unui eşec.

Bulgarii, conduși de un… italian

Italienii sunt conduşi din teren de bulgarul Hristo Zlatanov, jucător care are 165 de meciuri pentru naţionala… Italiei şi două succese în Liga Mondială cu “gli azzurri”, CV-ul său fiind uluitor. De 11 ani la Piacenza, bulgarul este imaginea francizei, indiferent de numele acesteia, şi o legendă vie pentru voleiul european, cele zece trofee cucerite în cariera de la club fiind o mărturie a valorii sale incontestabile. Anul trecut, căpitanul i-a condus pe echipieri la un suces rarisim în Challenge Cup: 12 victorii cu 3-0!

Valerio Vermiglio, starul lui Sisley Treviso venit în această toamnă la Piacenza, este următorul pe lista starurilor care vor descăleca la un moment dat şi la Constanţa. Nouă ani la Treviso, din 16 în prima ligă italiană. Vermiglio este o altă legendă. Are 23 de trofee şi un bronz la Jocurile Olimpice, dar constănţenilor nu pare să le fie frică de el.

Ar putea să le fie de Samuele Papi, de 4 ani la Piacenza, 41 de ani, un jucător despre care nu se pot spune foarte multe. Are 13 ani cu Sisley Traviso, şase campionate ale Italiei, cinci cupe ale Italiei, opt Supercupe, trei trofee ale Ligii Campionilor, două Cupe CEV, şi ăsta este doar vârful icebergului reprezentat de CV-ul său. Cele două medalii de argint şi cele două titluri mondiale cucerite cu Italia sunt un fel de bonus…

Sau ar putea să le fie frică de Luca Tencati, 35 de ani, internaţional italian în ultimele 14 sezoane, câştigător a şase titluri de campion şi a trei Ligi ale Campionilor, plus al titlului european cu Italia. Are 27 de trofee numai cu echipe de club şi, la fel ca Papi, este de 4 ani la Piacenza, omogenitatea echipei fiind, iată, un atu pe care CVM-ul nu-l are în faţa italienilor. Davide Marra (cinci sezoane cu Piacenza) închide cvartetul care formează osatura formaţiei italiene, chiar dacă palmaresul său la club nu este impresionant, şi cuprinde doar două trofee majore: Cupa Italiei şi cupa CEV. La acestea se adaugă o serie de jucători noi, majoritatea cu potenţial deosebit, dar şi un public entuziast.

“Pentru noi poate fi ultima şansă de a juca împotriva unor voleibalişti legendari, pentru că Papi nu este singurul star de la Piacenza. Nu vom ceda însă cu uşurinţă”, declara Andrei Spânu, dar Piacenza pare o stâncă greu de spart la acest moment.

„Nu ne vom subestima adversarii“

Italienii nu se culcă pe o ureche când vine vorba de meciul cu CVM Tomis, dar nici nu s-au arătat pesimişti, duetul bulgar, Zhekov – Simeonov fiind văzut ca principala armă a românilor. “Am avut noroc la tragerea la sorţi, dar nu ne vom subestima adversarii. Avem avantaj pe hârtie şi trebuie să-l transpunem şi în teren. Nu suntem încă la formă maximă, ceea ce este un dezavantaj pentru noi. Cu Tomis, toată presiunea este pe noi, pentru că au doi jucători pe care îi cunoaştem foarte bine şi amândoi vor dori să lase o amintire frumoasă publicului pentru care au jucat”, a declarat căpitanul Zlatanov, pentru site-ul oficial al clubului.

De altfel, relaţia cu publicul pare a fi principala preocupare a clubului la acest moment, suporterii italieni fiind nemulţumiţi de eşecul din ultima rundă, cu Ravenna. Astfel, aceştia vor avea şansa să aleagă cel mai bun jucător al meciului, via unei aplicaţii de pe telefonul mobil, în schimb unul dintre ei având şansa să câştige un premiu exclusivist.

CVM a călcat strâmb

Pentru CVM Tomis, deplasarea din Italia nu vine în cel mai bun moment, echipa lui Martin Stoev suferind vizibil din cauza lipsei opţiunilor pentru a contracara regulile federale. Jucătorii străini care vor duce greul în Ligă nu pot fi folosiţi în acelaşi timp şi în campionat, iar improvizaţiile au însemnat pierderea unui punct mare în ultimul meci de primă ligă cu Arcada Galaţi. CVM rămâne însă liderul clasamentului cu 11 puncte, iar evoluţiile mai puţin strălucite nu sperie pe nimeni.

“Nu ne interesează deloc prima parte a campionatului, pentru că trofeul se acordă la primăvară. Vom folosi aceste meciuri doar pentru a pregăti duelurile din Ligă, astfel că seturile sau chiar punctele pierdute vor fi ceva normal”, susţine Serhan Cadâr, managerul echipei campioane.

Cele mai citite

Opt persoane au murit într-un restaurant din Beirut în urma unui incendiu porvocat de explozia unei butelii de gaz

Un incendiu provocat de explozia unei butelii de gaz a ucis marţi cel puţin opt persoane într-un restaurant din capitala Libanului, Beirut, au informat...

Bayern Munchen a făcut egal cu Real Madrid(2-2) în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor la fotbal

Bayern Munchen a terminat la egalitate cu Real Madrid, 2-2 (0-1), marţi seara, pe Allianz Arena, într-o partidă din prima manşă a semifinalelor Ligii...

Estonia acuză Rusia că-i perturbă zboorurile prin interferența cu semnalele GPS

Finair a anunțat că a suspendat zborurile timp de o lună, potrivit radioromania.ro. Estonia acuză Rusia că prin interferența cu semnale GPS încalcă reglementările naționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă