25.6 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSpecialVolei cu ambitii europene

Volei cu ambitii europene

» Doua din echipele sud-est-ului evolueaza in acest week-end in competitiile continentale.

» CVM Tomis joaca in final-four-ul Cupei Challenge la volei, iar HC Otelul Galati in sferturile Cupei Cupelor.

Sezonul 2008/2009 al competitiilor europene se apropie cu pasi repezi de final. Printre participantele ramase in competitiile continentale se numara si doua reprezentante ale sud-est-ului.
Fetele de la Otelul Galati sunt angrenate inca in Cupa Cupelor la handbal feminin, in timp ce baietii de la CVM Tomis Constanta participa sambata si duminica la final-four-ul Cupei Challenge la volei. Formatia Otelul Galati disputa sambata cu incepere de la ora 11.00 mansa retur din cadrul sferturilor de finala ale Cupei Cupelor. Fetele antrenate de Gabriela Artene mai trag sperante la calificare, desi infrunta detinatoarea trofeului, Larvik HK. Echipa norvegiana s-a impus in tur cu scorul de 26-22, cu largul concurs al arbitrilor germani. Diferenta de patru goluri mai acorda sanse suficiente galatencelor, care in turul precedent au reusit sa se califice dupa ce au remontat o diferenta de cinci goluri.

Pentru gruparea constanteana CVM Tomis, participarea la final-four-ul Cupei Challenge reprezinta deja cea mai mare performanta din istorie. Constantenii isi doresc insa mai mult: vor sa castige trofeul, desi este aproape imposibil. In semifinalele turneului, tomitanii dau piept cu formatia poloneza Jastrzebski Wegiel, o echipa foarte puternica si asta numai prin faptul ca in turul precedent a eliminat practic principala candidata la trofeu, Sisley Treviso. Partida din-tre Tomis si Wegiel are loc sambata, cu incepere de la ora 18.30.

» Palmares "subtire"
Nici una din cele doua echipe romanesti nu are un palmares european considerabil. HC Otelul se lauda cu trei semifinale de Cupa EHF, in timp ce in Cupa Cupelor a evoluat in sferturi, in sezonul 1999/2000. Ultima participare a galatencelor s-a consemnat in 2001, atunci cand au fost eliminate in turul trei al aceleiasi Cupe EHF.
Nici constantenii de la CVM nu au o istorie bogata. Cea mai importanta performanta de pana acum este accederea in sferturile CEV Cup, lucru ce s-a intamplat o data, iar in doua randuri constantenii s-au oprit in optimi.

Cele mai citite

Avertizări meteo de Cod Galben pentru vânt puternic și ploi abundente în jumătate din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis vineri mai multe atenţionări Cod galben pentru intensificări ale vântului și ploi semnificative, ce vor afecta treptat...

O companie din Rusia anunță că va face troc cu Pakistanul, schimbând năut și linte pentru alimente

O companie din Rusia, Astarta-Agrotrading, a decis să facă troc cu năut și linte în schimbul unor cantități de tangerine, orez și cartofi din...

Umit Akdag, fotbalistul din Ligue 1, va reprezenta naționala României U21 în preliminariile EURO 2025!

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a confirmat că fundașul central Umit Akdag va juca pentru naționala României U21, fiind convins de Daniel Pancu...
Ultima oră
Pe aceeași temă