9.4 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăSpecialVolatilitate mare pe Wall Street

Volatilitate mare pe Wall Street

Bursa de pe Wall Street a deschis sedinta de tranzactionare de joi, 19 iunie, pe scadere, obligata si de faptul ca indicii americani isi regasesc suflul cu greu dupa corectia puternica inregistrata in sedinta din 18 iunie. Publicarea statisticilor referitoare la piata muncii mai bune decat asteptarile si un indice al FED-ului din Philadelphia deceptionant nu au fost insa in masura sa inspire pietele. Conform datelor furnizate de Departamentul Muncii al SUA, 381 000 de noi cereri de somaj au fost inregistrate in saptamana precedenta fata de un numar de 375 000 estimate de analisti. Cifrele saptamanii precedente au fost revizuite in scadere la 384 000 fata de 386 000 anuntate initial. Asteptat la -10 indicele Fed-ului din Philadelphia a cazut in iunie la -17,1 dupa ce in mai inregistra -15,6. Reamintim ca un indice negative semnifica o contractie a sectorului manufacturier in regiunea Philadelphia. Investitorul miliardar Kirk Kerkorian si-a marit participatia in Ford la 6,49% si este pregatit sa ajute companie printr-o “infuzie de capital”. Kerkorian, care investeste de multa vreme in industria auto, a detinut pana acum 5,5% din actiunile Ford. Familia Ford detine o participatie de 3% insa controleaza 40% din drepturile de vot, datorita unei clase separate de actiuni create in 1956, cand compania a fost listata.
Bursa de la New York a inchis sedinta extrem de volatila din 19 iunie pe crestere ajutata de puternica scadere a pretului petrolului care a alimentat pe termen scurt temerile legate de accelerarea inflatiei: indicele Dow Jones a afisat la inchidere un castig de 0,28%, iar indicele Nasdaq se aprecia cu 1,33%. In acelasi timp, indicele Standard and Poor's 500 a avansat la randul sau cu 5,02 puncte castigand 0,38%. Sedinta de tranzactionare din 19 iunie a reflectat incertitudinile investitorilor legate de sanatatea economiei americane profund afectate de criza creditelor imobiliare de risc (“subprime”). Cei trei indicatori bursieri au oscilat intre rosu si verde intreaga sesiune de tranzactionare si abia in final au optat pentru crestere. In aceasta agitatie indicele Dow Jones a atins cel mai scazut nivel inregistrat in ultimele trei luni pentru ca in final sa inchida pe verde. . Indicele mexican, Mexican Bolsa Index, a crescut cu 0,78%, iar cel brazilian, Brazil Bovespa Stock Idx, s-a depreciat ieri cu 0,75%.

Mai multe informatii financiare si bursiere puteti gasi pe www.romaniafinanciara.ro

Cele mai citite

Adolescent de 15 ani mort într-un accident pe un drum din județul Dolj

Un adolescent de 15 ani și-a pierdut viața duminică după-amiază într-un accident tragic pe drumul județean 561 B, la intrarea în satul Zăval, județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă