Omul de afaceri sustine pentru a doua oara ca presedintele Traian Basescu ii "hartuieste" pe el si familia sa. Voiculescu a luat-o astfel inaintea procurorilor anticoruptie, care nici macar nu au apucat sa confirme oficial ca il cerceteaza pe Voiculescu intr-un nou dosar penal privind privatizarea suspecta a Institutului de Cercetari Alimentare.
Presedintele fondator al Partidului Conservator (PC), omul de afaceri Dan Voiculescu, il acuza pentru a doua oara in mod public pe presedintele Traian Basescu de "hartuire" prin intermediul procurorilor. Plangerea publica a liderului conservator apare in contextul in care Voiculescu se pare ca este personajul principal intr-un nou dosar de coruptie.
"Va avertizez, domnule presedinte, sa nu ne mai hartuiti pe mine si familia mea cu procurorii dumneavoastra, pentru ca totusi traim intr-o tara care este membra a Uniunii Europene", ii scrie Dan Voiculescu presedintelui Traian Basescu inaintea inceperii campaniei electorale oficiale. Mai mult, Voiculescu il ameninta pe seful statului avertizandu-l ca "politia politica poate fi sanctionata, daca nu de Justitia romana, atunci de instantele europene". Fondatorul conservatorilor se declara imun la "intimidarile" lui Traian Basescu, dar indirect pare iritat ca numarul dosarelor sale creste.
La fel ca aliatii sai social-democrati cu dosare facute de procurorii anticoruptie, Dan Voiculescu incearca sa se apere spunand ca anchetele ar fi instrumentate politic.
Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a confirmat la sfarsitul lunii septembrie ca in 2007 a deschis un dosar penal in care cerceteaza 27 de persoane acuzate de spalare de bani si de subevaluarea activelor in cadrul operatiunii de privatizare a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). Procurorii nu au confirmat oficial ca Dan Voiculescu s-ar numara printre cei cercetati penal in acest dosar. Totusi, surse judiciare au declarat pentru cotidianul "Ziua" ca Voiculescu este personajul principal in acest dosar de presupusa coruptie. De altfel, conform anchetei din cotidianul respectiv, Voiculescu ar fi principalul beneficiar al acestei privatizari.
ICA ar fi fost vandut cu doar 100.000 de euro catre firma GRIVCO, detinuta de familia lui Voiculescu, desi terenurile si cladirile din patrimoniul acestui institut ar fi valorat aproximativ 40 milioane euro, fiind situate in zona Baneasa din Bucuresti. ICA a fost transformat in societate comerciala avand ca actionar principal statul roman, printr-o ordonanta a guvernului Adrian Nastase, in 2002. In 2003 a fost privatizat.
Motivul pentru care Dan Voiculescu il acuza pe presedinte ca "se ia" si de familia sa, nu doar de el, este ca omul de afaceri a trecut toate actiunile si activele pe care le detine pe numele celor doua fiice ale sale, Camelia si Corina.
Dan Voiculescu mai este cercetat penal de catre DNA si in dosarul "Loteria II", in care este acuzat, alaturi de fiica sa Camelia Voiculescu si de actionarul principal al Ana Holding, George Copos, de spalare de bani prin intermediul Loteriei Romane. Cand DNA a comunicat oficial ca Voiculescu este cercetat penal in acest dosar, omul de afaceri a avut o reactie similara cu cea de acum, acuzandu-i pe procurori ca raspund comenzii politice a lui Traian Basescu: "Daca vor lupta politica, sa o faca cu mine, nu cu familia mea.
Sa o lase pe Camelia mea in pace!". Camelia Voiculescu a mai fost implicata in dosarul de cercetare penala privind presupusa manipulare a bursei cu tranzactii de actiuni Rompetrol, dar a scapat dupa ce consilierul sau Sorin Pantis a declarat ca el a facut operatiunile bursiere respective, nu Camelia Voiculescu. Numele fiicei lui Voiculescu a ajuns in acest dosar penal din aceeasi cauza: banii si firmele omului de afaceri sunt pe numele ei.
De asemenea, Dan Voiculescu se mai lupta, la Tribunalul Bucuresti, impotriva Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS), pentru a contesta verdictul de colaborator al Securitatii ca politie politica, dat de CNSAS in 2006. Voiculescu a acuzat si CNSAS ca raspunde unor comenzi politice si ca il persecuta.