21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialVodafone a lansat in Romania serviciile de comunicatii 3,5G

Vodafone a lansat in Romania serviciile de comunicatii 3,5G

In timp ce marea majoritate a industriei locale de comuniicatii asteapta sa vada care sunt castigatorii ultimelor doua licente 3G, vechii detinatori se lupta sa-si majoreze avansul pe care il vor avea fata de noii intrati in acest business. Este cazul Vodafone, care a depasit acest prag si ofera acum romanilor posibilitatea de a accede la asa-numita tehnologie 3,5G, prin lansarea serviciilor HSDPA – 3G Broadband. Aceasta este o solutie de conectare mobila care asigura viteze de transfer al datelor de pana la 1,4 Mbps, de patru ori mai mult decat viteza furnizata de proaspata 3G. Romania este cea de-a noua divizie Vodafone din lume si cea de-a saptea din Europa care lanseaza 3G broadband.
Practic, pentru prima data este furnizata o viteza de transfer al datelor similara celei oferite de retelele fixe de banda larga, dupa cum a afirmat Liliana Solomon, CEO Vodafone Romania. Mai mult, reteaua permite in prezent chiar si viteze de pana la 1,8 Mbps, iar dezvoltarile ulterioare vor duce in curand la viteze de pana la 3,6 Mbps. Sigur, vorbim acum despre viteza de descarcare a fisierelor, dar sefa Vodafone a asigurat ca decalajul dintre viteza de download si cea de upload – care este acum de 384 kbps – va disparea undeva in cursul anului viitor.
Aceste noi servicii sunt disponibile, pentru inceput, in Bucuresti si in roaming, in 13 tari.
„Dupa lansarea in premiera a serviciilor 3G pe piata romaneasca, Vodafone Romania se bucura sa fie primul operator care aduce serviciile HSDPA – 3G Broadband, a mai spus Liliana Solomon. Cu peste 230.000 de utilizatori 3G, avem placerea sa putem oferi acum clientilor nostri nivelul superior de performanta al 3G, care aduce viteze mai mari pentru traficul de date mobile, fie ca suntem in miscare, la birou sau acasa”.
Oferta promotionala de lansare pentru serviciul Vodafone Mobile Connect 3G Broadband include cardul de date la pretul de 45 de dolari si abonament lunar de 35 de dolari pentru pachetul de 1 Gb. In plus, pana la 31 martie 2007, toate abonamentele de acest tip au aceleasi preturi ca si pentru serviciile 3G.
Clientii pot alege dintr-o varietate de pachete ce se adreseaza tuturor nevoilor de comunicare din mediul de afaceri.
Cei ce au nevoie numai de acces la Internet pot alege unul dintre pachetele Mobile Internet – cu 100, 200 sau 500 MB trafic inclus – cu preturi cuprinse intre 10 si 25 dolari pe luna. Pentru acces la Internet si la aplicatiile companiei (e-mail, Intranet), clientii pot opta pentru unul dintre pachetele Mobile Office cu 100 sau 200 MB trafic inclus, cu preturi de 15 dolari, respectiv 20 dolari pe luna.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă