7.8 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSpecialVladimir Putin efectuează un turneu în Orientul Mijlociu pentru a consolida poziţia...

Vladimir Putin efectuează un turneu în Orientul Mijlociu pentru a consolida poziţia rusă în regiune

Preşedintele rus Vladimir Putin era aşteptat luni în Israel, în cadrul unui turneu în Orientul Mijlociu, primul de la revenirea sa la Kremlin, în mai, efectuat cu scopul de a apăra poziţia Moscovei faţă de crizele din regiune, în special cea siriană, relatează AFP, potrivit Mediafax.

Şeful statului rus urma să inaugureze luni, la Netanya, la nord de Tel Aviv, un monument dedicat memoriei militarilor din Armata Roşie care au contribuit la înfrângerea Germaniei naziste în al Doilea Război Mondial.

El se va întâlni, ulterior, cu premierul Benjamin Netanyahu şi preşedintele Shimon Perez. Marţi, Putin urmează să se întâlnească cu preşedintele palestinian Mahmoud Abbas, în Cisiordania, iar ulterior să efectueze o vizită în Iordania, unde urmează să fie primit de regele Abdallah al II-lea.

Putin urmează, de asemenea, să inaugureze un Centru Cultural rus la Betleem, în Cisiordania.

Însă vizita sa este o misiune diplomatică dominată de problema crizei din Siria, subliniază analiştii.

Acest turneu va permite sublinierea “importanţei acestei regiuni şi este menită consolidării poziţiei Ruse în aceasta”, a anunţat duminică Iuri Uşakov, principalul consilier diplomatic al lui Putin, adăugând că “problema siriană şi situaţia cu privire la Iran” urmează să fie discutate “în detaliu”.

Între Moscova şi ţările occidentale există tensiuni cu privire la criza siriană, Kremlinul opunându-se atât adoptării de sancţiuni împotriva Damascului, un aliat din perioada sovietică, cât şi oricărei intervenţii externe în această ţară, în care violenţele comise în ultimele 15 luni de revoltă faţă de regimul lui Bashar al-Assad s-au soldat cu peste 15.000 de morţi.

Cele mai citite

Teodosie, cu barbă, dar totuși ciuntit ca mitropolit

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a ieșit de la ședința Sfântului Sinod al bărboșilor, încă prezentând păr...

Teodosie, cu barbă, dar totuși ciuntit ca mitropolit

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a ieșit de la ședința Sfântului Sinod al bărboșilor, încă prezentând păr...

Filmul unei generații

De azi, va circula pe marile ecrane filmul dedicat generației de fotbal care ne-a scos pe stradă în vremurile cenușii ale patriei, generația...
Ultima oră
Pe aceeași temă