12.5 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialVladimir Putin, cel mai popular politician al Rusiei

Vladimir Putin, cel mai popular politician al Rusiei

Premierul rus Vladimir Putin rămâne cel mai popular politician al Rusiei, potrivit unui sondaj publicat marţi de Nezavissimaïa Gazeta, relatează NewsIn.

În octombrie, nivelul de popularitate al lui Putin era de 9,76 puncte, iar cel al lui Dmitri Medvedev era de 8,21 puncte.

Nivelul de popularitate al lui Putin continuă să îl devanseze pe cel al lui Medvedev de câteva luni, în octombrie cu o diferenţă de 1,55 puncte, faţă de 1,28 puncte în septembrie. Totuşi, Medvedev rămâne mult mai popular decât alţi politicieni ruşi.

Topul 5 al oamenilor politici ruşi s-a schimbat din nou. Prim-adjunctul şefului administraţiei prezidenţiale, Vladislav Surkov, este pe locul 3, urmat de Igor Secin, vicepremierul pentru energie. Al cincilea loc este ocupat de vicepremierul şi şeful aparatului guvernamental, Viaceslav Volodin, care a urcat două locuri graţie influenţei tot mai mari a lui Putin.

Fostul ministru de finanţe Aleksei Kudrin a ieşit din Top 20 şi se află între poziţiile 47 şi 49.

Ministrul de externe, Serghei Lavrov, a intrat în Top 10, pe locul 10, probabil datorită declaraţiilor sale critice pe tema Libiei şi a ripostei după publicarea „listei Magniţki” de către SUA.

Cele mai citite

Nicușor Dan recunoaște că „am fost relativ relaxaţi” în fața ciclonului din weekend

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, luni seară, că ”am fost relativ relaxaţi” când a venit ciclonul în weekend, deoarece sistemul de...

Opt copii din Fâșia Gaza vor fi tratați în România

Opt copii din Fâşia Gaza, împreună cu familiile lor, au ajuns în România, şi vor fi trataţi în unităţi medicale de specialitate, iar familiile...

Armata libaneză își repoziționează trupele în sudul țării

Armata libaneză îşi repoziţionează trupele în sudul ţării, a declarat pentru AFP un responsabil militar libanez, într-un moment în care Israelul a stabilit o...
Ultima oră
Pe aceeași temă