10.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialVladimir Putin apără Rusia de acuzațiile de homofobie

Vladimir Putin apără Rusia de acuzațiile de homofobie

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a susținut, vineri, că Rusia nu este o ţară homofobă, dar promovează "o familie tradiţională, o familie sănătoasă", relatează Mediafax.

"Recunoaştem şi nu aducem atingere drepturilor minorităţilor sexuale", a dat asigurări Vladimri Putin într-o întâlnire cu membri ai Comitetului prezidenţial pentru drepturile omului.

"Dar familia tradiţională, familia sănătoasă, este opţiunea noastră strategică", a subliniat preşedintele rus. "Una n-o exclude pe cealaltă", a adăugat el.

În contextul în care adoptarea în Europa a unor legi care autorizează căsătoria între persoane de acelaşi sex a şocat Rusia, Putin şi-a multiplicat atacurile vizând valori "occidentale" care, în opinia sa, sunt "decadente".

"Cei care încearcă să ne pună o etichetă (de ţară homofobă) sunt exact cei care fac din orientarea sexuală netradiţională un delict penal", a declarat preşedintele, citat de agenţia de presă rusească Tass. 

Potrivit Tass, Putin se referea la anumite state americane în care homosexualitatea ar fi un delict. Căsătoria între persoane de acelaşi sex este legală, în prezent, în 34 dintre cele 50 de state americane.

Rusia, o ţară în care homosexualitatea era considerată o crimă până în 1993 şi o boală mentală până în 1999, a adoptat anul trecut o lege care pedepseşte orice act de "propagandă" homosexuală în faţa minorilor şi de pedofilie cu amendă şi închisoare.

Această lege a provocat, atunci când a fost adoptată, critici dure din partea Occidentului.

Cele mai citite

Comisia de Disciplină a FRF a decis! Pedepse înjumătățite pentru Dinamo și UTA

Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal a suspendat parţial sancţiunile cluburilor Dinamo şi UTA, care primiseră iniţial câte patru meciuri fără spectatori...

Acumularea de gaze este o cauză posibilă a exploziei de la blocul din Craiova

Acumularea gaze este posibila cauză a exploziei produse miercuri seară la un bloc din Craiova, în urma căreia o persoană a murit și trei...

UE a decis noi sancțiuni împotriva industriei de armament a Iranului

Uniunea Europeană(UE) a decis miercuri să impună noi sancţiuni împotriva Iranului, ce vizează producătorii de drone şi rachete după atacul asupra Israelului, liderii europeni...
Ultima oră
Pe aceeași temă