19.1 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialVizita lui Medvedev în Polonia, semn al ameliorării relaţiilor ruso-poloneze

Vizita lui Medvedev în Polonia, semn al ameliorării relaţiilor ruso-poloneze

Vizita lui Dmitri Medvedev în Polonia, luni, este un semn al ameliorării relaţiilor ruso-poloneze, a declarat premierul Donald Tusk, relatează RIA Novosti, citat de NewsIn.

“Este prima vizită la un astfel de nivel în Polonia după multă vreme şi acest lucru demonstrează că relaţiile ruso-poloneze sunt mai bune decât înainte, cu toate că persistă unele probleme”, a declarat el.

Potrivit lui Tusk, guvernul polonez va pune accentul pe aspectele economice ale relaţiilor bilaterale.

“Am încheiat negocierile dificile din domeniul gazului, dar mai sunt multe de făcut pentru a apăra interesele polonezilor şi ruşilor”, a subliniat Tusk.

Masacrul de la Katyn, cooperarea energetică şi apărarea antirachetă vor domina agenda discuţiilor dintre liderul rus Dmitri Medvedev şi omologul său polonez Bronislaw Komorowski, luni, la Varşovia. Medvedev se va afla în Polonia pe 6 şi 7 decembrie.

Rezultatele discuţiilor promit să fie pozitive, a spus consilierul Serghei Prihodko. “Părţile sunt decise să consolidete actualele tendinţe pozitive ale legăturilor bilaterale şi să le îmbunătăţească semnificativ”, a subliniat el.

Cei doi lideri vor discuta şi despre anchetele ţărilor lor asupra dezastrului aviatic din Smolensk din aprilie.

Pe de altă parte, Camera inferioară a Parlamentului rus a declarat săptămâna trecută că Stalin a fost cel care a ordonat masacrul din Katyn din 1940.

Preşedinţii vor încheia mai multe acorduri, inclusiv privitoare la combaterea poluării în Marea Baltică şi cooperarea între birourile procurorilor celor două state.

De asemenea, sunt avute în vedere acorduri în sectoarele energiei, comerţului şi investiţiilor.

Cele mai citite

Iohannis merge la zona demilitarizată dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord

Președintele României, Klaus Iohannis, efectuează o vizită în Coreea de Sud, iar în prima zi a vizitei va ajunge și la zona demilitarizată aflată...

Declarațiile lui David Popovici, după ce a cucerit patru medalii de aur la Naţionalele de la Otopeni

După ce a cucerit patru medalii de aur la Campionatele Naţionale de înot pentru seniori, tineret şi juniori de la Otopeni, David Popovici a...

Jurnalismul european reflectă provocările societății contemporane: Abuzuri, Traume și Sănătate Mentală

În cadrul celei de-a 12-a ediții a European Press Prize, 25 de povești din cinci categorii au fost nominalizate, din care mai mult de...
Ultima oră
Pe aceeași temă