19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialVizita lui Medvedev în Polonia, semn al ameliorării relaţiilor ruso-poloneze

Vizita lui Medvedev în Polonia, semn al ameliorării relaţiilor ruso-poloneze

Vizita lui Dmitri Medvedev în Polonia, luni, este un semn al ameliorării relaţiilor ruso-poloneze, a declarat premierul Donald Tusk, relatează RIA Novosti, citat de NewsIn.

„Este prima vizită la un astfel de nivel în Polonia după multă vreme şi acest lucru demonstrează că relaţiile ruso-poloneze sunt mai bune decât înainte, cu toate că persistă unele probleme”, a declarat el.

Potrivit lui Tusk, guvernul polonez va pune accentul pe aspectele economice ale relaţiilor bilaterale.

„Am încheiat negocierile dificile din domeniul gazului, dar mai sunt multe de făcut pentru a apăra interesele polonezilor şi ruşilor”, a subliniat Tusk.

Masacrul de la Katyn, cooperarea energetică şi apărarea antirachetă vor domina agenda discuţiilor dintre liderul rus Dmitri Medvedev şi omologul său polonez Bronislaw Komorowski, luni, la Varşovia. Medvedev se va afla în Polonia pe 6 şi 7 decembrie.

Rezultatele discuţiilor promit să fie pozitive, a spus consilierul Serghei Prihodko. „Părţile sunt decise să consolidete actualele tendinţe pozitive ale legăturilor bilaterale şi să le îmbunătăţească semnificativ”, a subliniat el.

Cei doi lideri vor discuta şi despre anchetele ţărilor lor asupra dezastrului aviatic din Smolensk din aprilie.

Pe de altă parte, Camera inferioară a Parlamentului rus a declarat săptămâna trecută că Stalin a fost cel care a ordonat masacrul din Katyn din 1940.

Preşedinţii vor încheia mai multe acorduri, inclusiv privitoare la combaterea poluării în Marea Baltică şi cooperarea între birourile procurorilor celor două state.

De asemenea, sunt avute în vedere acorduri în sectoarele energiei, comerţului şi investiţiilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă