19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialVinurile din Alba vor participa la "VinItaly - 2007"

Vinurile din Alba vor participa la „VinItaly – 2007”

Producatorii de vin din judetul Alba isi vor promova produsele, anul viitor, la unul dintre cele mai mari targuri internationale de profil. Alaturi de alte 100 de regiuni viticole, Alba isi va prezenta soiurile de vin, dar si taditiile si obiceiurile culturale.
O delegatie a judetului Alba, condusa de vicepresedinte Consiliului Judetean, Florin Marginean, participa in aceste zile la Consiliul International al Ansamblului Regiunilor Europene Viticole de la Merano, Italia. Cu aceasta ocazie, membrii delegatiei au vizitat si expozitia „VinItaly”, unul dintre cele mai mari targuri din domeniu din Europa, obtinand invitatia de a participa anul viitor cu un stand.
„VinItaly” se organizeaza la Verona inca din 1967 si reuneste anual cei mai importanti producatori, dar si din restul lumii. „Am discutat cu organizatorii acestui targ si le-am propus ca in 2007 si judetul Alba sa participe cu un stand. Avand in vedere ca editia din 2007 este una aniversara, marcandu-se 40 de ani de existenta a "VinItaly", cred ca momentul este foarte bine ales si vom beneficia de atentia sporita ce se va acorda evenimentului. Chiar daca targul se va tine in 6-10 aprilie, anul viitor, sunt hotarat sa incepem pregatirile inca de acum, pentru ca nivelul la care se lucreaza este foarte ridicat. Vom avea ocazia sa promovam nu doar vinul in sine, ci un pachet turistic complex care se leaga de aceasta tematica, adica "Drumul Vinului din judetul Alba", care inseamna traditii, folclor, gastronomie, obiective turistice”, a declarat Florin Marginean.
„Drumul Vinului” este promovat la nivel european de o delegatie aflata la Consiliul International al Ansamblului Regiunilor Europene Viticole de la Merano, Italia. Acest program va promova ofertele producatorilor de vin pe traseul cuprins intre localitatile Calnic si Cetatea de Balta, trecand prin Garbova, Alba Iulia, Sard, Ighiu, Ighiel, Telna, Barabant, Tibru, Cricau, Teius, Aiud, Craciunelu de Jos, Blaj, Ciumbrud si Jidvei, unde se afla unul dintre cei mai mari producatori de vinuri din Romania.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă