20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialVine furtuna!

Vine furtuna!

Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile a transmis o atentionare cu privire la fenomenele meteorologice care vor avea loc in urmatoarele zile. Vremea va deveni instabila cu intensificari ale vantului, ploi, furtuni si grindina in mai multe regiuni din centrul, estul si sud-estul tarii, avertizeaza ANM, preluata de Hotnews.

Ministerul Mediului a transmis o atentionare meteorologica – cod galben – catre 23 de prefecturi, printre care cele din judetele Arges, Bacau, Braila, Brasov, Botosani, Municipiul Bucuresti, Buzau, Calarasi, Constanta, Covasna, Dambovita, Galati, Giurgiu, Harghita, Ialomita, Iasi, Ilfov, Neamt, Prahova, Suceava, Vaslui, Vrancea si Tulcea.

"In urmatoarele doua zile, instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin: ploi cu caracter torential, intensificari de vant (50-70 km/h, iar la munte izolat 80-90 km/h), descarcari electrice si izolat grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 20-25 l/mp, iar pe arii restranse 45-50 l/mp", se arata intr-un comunicat al Ministerului Mediului.

Zonele afectate sunt: marti, 7 august – Muntenia, Dobrogea, jumatatea de sud a Moldovei si zona de munte aferenta, iar miercuri, 8 august – Moldova si zona Carpatilor Orientali.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă