30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialVilele de protocol, vandute prin licitatie cu tot cu chiriasi

Vilele de protocol, vandute prin licitatie cu tot cu chiriasi

Guvernul a adoptat ieri ordonanta care va permite vanzarea multora dintre cele peste 800 de imobile detinute de Regia Autonoma “Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat” (RA-APPS), prin licitatie cu strigare. In baza actului normativ, Executivul va aproba mai multe hotarari de guvern.
Viitoarele hotarari de guvern vor contine listele cu imobilele care nu se vor putea vinde (casele de protocol, locuintele de serviciu atribuite demnitarilor din provincie pe perioada mandatului, sediile ambasadelor, locuintele modeste din Magurele ocupate in prezent de angajatii regiei, imobilele aflate in litigii si cele revendicate de fostii proprietari) si cu cele care se pot vinde (casele si apartamentele inchiriate in prezent diferitelor persoane fizice si juridice).

Actualii chiriasi nu vor avea drept de preemtiune

Secretarul general al Guvernului, Radu Stroe, a declarat ieri ca toate imobilele care vor fi vandute vor fi mai intai evaluate de catre evaluatori, angajati de RA-APPS. Fiecare imobil va avea o fisa si un caiet de sarcini. Licitatiile vor porni de la un pret minim, care nu poate fi mai mic decat cel stabilit de evaluatori; daca nu se poate obtine un asemenea pret, licitatiile se vor relua. La licitatii pot participa toti cumparatorii interesati care au banii necesari pentru achizitia imobilelor. Actualii chiriasi nu vor avea drept de preemtiune, dar castigatorii licitatiilor vor trebui sa-si asume obligativitatea pastrarii chiriasilor pe perioada mentionata in contractele acestora cu RA-APPS, a explicat Stroe.
Inainte de a vinde imobilele protocolului de stat, Guvernul va aproba trecerea anumitor locuinte din administrarea regiei in cea a consiliilor locale.
Potrivit lui Radu Stroe, printre aceste locuinte s-ar putea numara cele doua blocuri din comuna Magurele (cu apartamente in suprafete de 24-32 mp) si casele din Vlasia (Ilfov). Blocurile RA-APPS din cartierul Aviatiei vor fi scoase la licitatie, deoarece Secretariatul General al Guvernului considera ca acestea au o valoare de piata mai mare (60.000-100.000 de euro) si sunt mai noi (apartamentele au 70-80 mp), comparativ cu cele din Magurele. “Blocurile din Aviator Stefanescu nu vor trece la primarie”, a spus Radu Stroe.
Subtierea patrimoniului RA-APPS se va realiza nu numai prin vanzarea unora dintre locuinte, ci si prin trecerea unor imobile la institutiile corespunzatoare.

Cele mai citite

”Dosarul Mineriada”: Klaus Iohannis cere urmărirea penală a lui Roman Petre și a lui Voiculescu Gelu-Voican

Roman Petre, în calitate de fost prim-ministru al Guvernului României, și Voiculescu Gelu-Voican, în calitate de fost viceprim-ministru al Guvernului României pot fi...

AUR l-a reclamat pe Cîrstoiu la Direcția Antifraudă Fiscală

Președintele filialei AUR București, Mihai Enache, anunță că l-a reclamat la Direcția Generală Antifraudă Fiscală pe medicul Cătălin Cîrstoiu, candidat la Primăria Capitalei. "Mihai Enache,...

Cum să îți păstrezi sănătatea ochilor printr-un consult optometric regulat

Sănătatea ochilor este esențială pentru o viață de calitate. În acest sens, un consult optometric regulat poate juca un rol crucial. Află de ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă