19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialViitorul - vedeta de etapă a Constanţei

Viitorul – vedeta de etapă a Constanţei

Viitorul şi Callatis s-au impus în cele mai recente meciuri din eşalonul secund, în timp ce Farul şi Săgeata au pierdut partidele din aceeaşi rundă.

În etapa a treia a eşalonului secund la Fotbal, doar Viitorul Constanţa avea un adversar mai -dificil, echipa patronată de Gheorghe Hagi întâlnind chiar liderul Dinamo. Celelalte trei formaţii ale judeţului angrenate în competiţie au avut adversari facili, clasaţi de la locul 10 în jos.

Viitorul, pe locul doi înaintea etapei, a făcut un nou joc impresionant şi a învins cu scorul de 5-1 pe Dinamo II. Chiţu cu un gol, Rusu şi Simion cu câte o dublă au dus echipa de pe litoral pe primul loc al ierarhiei competiţiei. Viitorul are acum şapte puncte, iar după cum arată echipa, şansele ca la finalul sezonului să ocupe aceeaşi poziţie în clasament ca acum sunt extrem de mari.

Din păcate pentru majoritatea microbiştilor constănţeni, Farul este departe de o evoluţie asemănătoare cu cea a rivalei locale. Marinarii sperau să obţină primul succes al stagiunii în fieful celor de la CS Otopeni, dar o obţinut prima înfrângere. Marian Pană şi elevii săi s-au făcut de râs la Otopeni, nu numai prin scor, 2-4, ci şi prin organizare. Pătulea, atacantul echipei de pe litoral, a intrat în teren cu un tricou cu numărul 19 şi un şort cu numărul 8. Gheorghe Badea a intrat în teren cu numărul 14, dar pe foaia de joc era trecut cu 15, iar Marian Pană a făcut o mişcare inedită nu doar pentru fotbalul românesc. A făcut toate cele trei schimbări la pauză. Evenimente care arată lipsa de profesionalism a unei echipe care nu de mult era formaţia fanion a judeţului. Acum, cu doar două puncte acumulate în primele trei etape, este mai aproape de retrogradarea în eşalonul al treilea.

Nici Săgeata Năvodari nu are o evoluţie mai bună, după înfrângerea 0-2 de la Botoşani, echipa năvodăreană fiind vecină de suferinţă cu Farul.

Succes pentru Callatis Mangalia

Dintr-un foc, echipa din sudul litoralului a reuşit să le depăşească în clasament pe mult mai bine cotatele -Săgeata şi Farul. Echipa -pregătită de Marin Barbu a câştigat meciul de pe teren propriu, cu FC Snagov şi a obţinut trei puncte care o scot din zona retrogradării. Damian Cojenel şi Calagi au marcat pentru un 3-0, care reprezintă primul succes şi totodată primele puncte obţinute de Callatis în actuala stagiune competiţională.

7 puncte are Viitorul Constanţa, liderul clasamentului Ligii a II-a.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă