30.7 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialViitorul, primul lider al Ligii a II-a

Viitorul, primul lider al Ligii a II-a

Sezonul 2011/2012 al Ligii a II-a la fotbal a început. În seria I a competiţiei sunt angrenate şi patru formaţii din judeţul Constanţa, cea mai îndreptăţită să spere la o clasare în frunte fiind Viitorul. Echipa patronată de Gheorghe Hagi a început sezonul cu un succes entuziasmant.

Formaţia pregătită de Cătălin Anghel a învins, în faţa propriilor suporteri, echipa Dunărea Galaţi, cu scorul de 4-1, golurile constănţenilor fiind marcate de Cristocea, de două ori, Ninu şi Albu, iar reuşita oaspeţilor a fost un autogol al lui Larie. În urma acestui rezultat, echipa de pe litoral s-a instalat în fruntea ierarhiei şi va juca în etapa următoare pe terenul rivalei locale FC Farul.

Privită cu scepticism de majoritatea microbiştilor constănţeni, echipa FC Farul a reuşit şi ea un debut pozitiv. Marinarii au venit de la Bacău, unde au jucat cu FCM din localitate, cu un punct, în urma egalului obţinut, 1-1. Golurile partidei s-au înscris repede.

Mai întâi, gazdele au deschis scorul, în minutul 8, pentru ca Ciobanu să restabilească egalitatea şi, totodată, scorul final, în minutul 26. Un rezultat bun şi nu prea pentru Farul, care spera ca înaintea meciului de vineri, din etapa a doua, cu Viitorul, să aibă deja trei puncte.

Acelaşi rezultat ca în parida Farului s-a înregistrat şi într-un alt meci în care una din combatante a fost o grupare constănţeană. La Otopeni, CS din localitate şi Săgeata Năvodari au încheiat la egalitate, scor 1-1. Golul năvodărenilor a fost marcat de Chiţu.

Primul derby dobrogean al stagiunii a avut loc la Mangalia. Callatis a primit vizita celor de la Delta Tulcea. Formaţia pregătită de Marin Barbu a fost la primul meci în Liga a II-a după o pauză de cinci ani.

Acest lucru s-a văzut, iar tulcenii au plecat din sudul litoralului cu toate cele trei puncte după succesul cu 2-1. Pentru Callatis a marcat Mardu, în timp ce pentru Delta a punctat de două ori, Henry.

CUPĂ

Callatis şi Farul se întâlnesc marţi

Opt echipe din Liga a II-a vor lua startul, mâine, într-un nou sezon al Cupei României. Printre acestea se află şi două grupări din judeţul Constanţa.

Callatis Mangalia şi FC Farul Constanţa se vor înfrunta marţi, de la ora 17.30, pe terenul primeia. Pentru ambele echipe, Cupa României nu reprezintă un obiectiv, astfel că este posibil ca la acest joc cei doi tehnicieni să nu apeleze la formulele de bază. Farul, care a jucat sâmbătă, vineri va întâlni formaţia Viitorul.

Patru goluri a marcat Viitorul Constanţa în prima etapă, mai mult decât toate celelalte trei formaţii constănţene la un loc.

Cele mai citite

Peste 1.000 de alerte privind riscurile produselor cosmetice mari, emise de Comisia Europeană în 2024

În 2024, Comisia Europeană a emis peste 1.000 de alerte legate de riscurile asociate produselor cosmetice de la branduri internaționale renumite, precum Dove, Nivea,...

Asigurătorii din România au plătit despăgubiri de aproape 160 de milioane de lei turiștilor în ultimii cinci ani

Companiile de asigurări membre ale UNSAR (Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România) au achitat despăgubiri de aproximativ 160 de milioane...

Adolescenta ciclistă elvețiană Muriel Furrer a murit după un accident la campionatele mondiale.

Ciclista elvețiană Muriel Furrer a murit la o zi după ce, la vârsta de 18 ani, a suferit un accident grav în timpul cursei...
Ultima oră
Pe aceeași temă