9.4 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăSpecialViitorul Constanţa, echipa remizelor

Viitorul Constanţa, echipa remizelor

Gruparea de pe litoral a încheiat la egalitate toate cele trei partide disputate în Liga I la fotbal.

Parcursul echipei Viitorul Constanţa în primele runde ale Ligii I, competiţie în care participă în premieră, a fost unul relativ decent. Gruparea patronată de Gheorghe Hagi este neînvinsă în primele trei etape, dar nici nu se poate lăuda cu vreun succes. Constănţenii au încheiat toate meciurile la egalitate.

După ce în prima rundă au încheiat la egalitate, 2-2, cu FC Braşov, constănţenii au remizat şi în etapa a doua, 1-1 cu Concordia Chiajna. Ultimul meci jucat în Liga I s-a încheiat de asemenea cu un rezultat de egalitate, 0-0 contra celor de la Astra Giurgiu. Două dintre remizele menţionate au fost obţinute pe propriul teren, ceea ce nu este tocmai un plus pentru echipa de pe litoral.

În ceea ce priveşte jocul contra celor de la Astra, acesta a fost unul mai puţin reuşit. Gruparea antrenată de Cătălin Anghel a reuşit să domine la capitolul posesie, dar nu a pus în pericol poarta adversă. Constănţenii au tras destul de multe şuturi spre poartă, dar doar unul a fost cadrat, fără a pune însă probleme portarului oaspeţilor.

În ciuda faptului că nu a obţinut nicio victorie, echipa constănţeană stă cel mai bine în clasament dintre echipele care au promovat în acest sezon. Viitorul a obţinut trei puncte şi este pe locul 11 al ierarhiei Ligii I în timp ce Gloria Bistriţa, CSMS Iaşi şi Turnu Severin se află în zona retrogradării.

În etapa următoare, Viitorul Constanţa va avea o misiune dificilă, urmând a juca pe terenul celor de la Universitatea Cluj. Ardelenii au cedat la scor în etapa a treia, în faţa Stelei şi se află, în clasament, cu un loc mai jos decât constănţenii.

O privire de ansamblu asupra etapelor disputate până acum ne arată o echipă a Viitorului dispusă la efort şi destul de tehnică. Ineficienţa la finalizare poate fi considerat unul dintre puţinele puncte slabe ale constănţenilor. Totuşi, dacă ţinem cont că Viitorul este cea mai tânără echipă din Liga I, ineficienţa în faţa porţii este oarecum scuzabilă.   

Viitorul vine la Constanţa

Există foarte mari şanse ca meciul cu Astra să fi fost ultimul jucat de Viitorul la Galaţi. Constănţenii urmează să îşi dispute partidele de pe teren propriu, pe arena Farului. Cele două grupări constănţene au încheiat un proiect de colaborare şi singurul aspect care mai trebuie rezolvat este starea terenului. S-a încercat refacerea gazonului prin tratamente specifice şi reînsămânţare şi se speră ca până la ora jocului cu Gaz Metan terenul să fie în condiţii decente.

3 puncte a obţinut Viitorul în tot atâtea meciuri disputate în Liga I.

 

Cele mai citite

Peste 13.500 de bugetari angajați în numai un an

În luna decembrie a anului trecut, numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era de 1.292.559. Făcând o scurtă analiză,...

Războiul din Ucraina, o imensă mașinărie de spălat bani

Afirmația din titlu nu-mi aparține. Ea a fost formulată de Mitch McConnell, liderul minorității republicane din Senatul american. Marii investitori își freacă mâinile. E...

Nae Caranfil, regizorul:”Nici la Hollywood nu prea mai sunt bani”

La Dialogurile Puterii, un invitat special, regizorul Nae Caranfil, cu modestia creatorului, vorbește despre filme, despre trecutul și viitorul cinematografiei, dar și despre...
Ultima oră
Pe aceeași temă