24.7 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialViitorul Constanţa, echipa remizelor

Viitorul Constanţa, echipa remizelor

Gruparea de pe litoral a încheiat la egalitate toate cele trei partide disputate în Liga I la fotbal.

Parcursul echipei Viitorul Constanţa în primele runde ale Ligii I, competiţie în care participă în premieră, a fost unul relativ decent. Gruparea patronată de Gheorghe Hagi este neînvinsă în primele trei etape, dar nici nu se poate lăuda cu vreun succes. Constănţenii au încheiat toate meciurile la egalitate.

După ce în prima rundă au încheiat la egalitate, 2-2, cu FC Braşov, constănţenii au remizat şi în etapa a doua, 1-1 cu Concordia Chiajna. Ultimul meci jucat în Liga I s-a încheiat de asemenea cu un rezultat de egalitate, 0-0 contra celor de la Astra Giurgiu. Două dintre remizele menţionate au fost obţinute pe propriul teren, ceea ce nu este tocmai un plus pentru echipa de pe litoral.

În ceea ce priveşte jocul contra celor de la Astra, acesta a fost unul mai puţin reuşit. Gruparea antrenată de Cătălin Anghel a reuşit să domine la capitolul posesie, dar nu a pus în pericol poarta adversă. Constănţenii au tras destul de multe şuturi spre poartă, dar doar unul a fost cadrat, fără a pune însă probleme portarului oaspeţilor.

În ciuda faptului că nu a obţinut nicio victorie, echipa constănţeană stă cel mai bine în clasament dintre echipele care au promovat în acest sezon. Viitorul a obţinut trei puncte şi este pe locul 11 al ierarhiei Ligii I în timp ce Gloria Bistriţa, CSMS Iaşi şi Turnu Severin se află în zona retrogradării.

În etapa următoare, Viitorul Constanţa va avea o misiune dificilă, urmând a juca pe terenul celor de la Universitatea Cluj. Ardelenii au cedat la scor în etapa a treia, în faţa Stelei şi se află, în clasament, cu un loc mai jos decât constănţenii.

O privire de ansamblu asupra etapelor disputate până acum ne arată o echipă a Viitorului dispusă la efort şi destul de tehnică. Ineficienţa la finalizare poate fi considerat unul dintre puţinele puncte slabe ale constănţenilor. Totuşi, dacă ţinem cont că Viitorul este cea mai tânără echipă din Liga I, ineficienţa în faţa porţii este oarecum scuzabilă.   

Viitorul vine la Constanţa

Există foarte mari şanse ca meciul cu Astra să fi fost ultimul jucat de Viitorul la Galaţi. Constănţenii urmează să îşi dispute partidele de pe teren propriu, pe arena Farului. Cele două grupări constănţene au încheiat un proiect de colaborare şi singurul aspect care mai trebuie rezolvat este starea terenului. S-a încercat refacerea gazonului prin tratamente specifice şi reînsămânţare şi se speră ca până la ora jocului cu Gaz Metan terenul să fie în condiţii decente.

3 puncte a obţinut Viitorul în tot atâtea meciuri disputate în Liga I.

 

Cele mai citite

MAE informează că toţi cei șase cetăţeni români care solicitaseră sprijin pentru evacuare au părăsit Noua Caledonie

Ministerul Afacerilor Externe(MAE) a anunțat, sâmbătă, că toţi cei șase cetăţeni români care solicitaseră sprijin pentru evacuare au părăsit Noua Caledonie, potrivit gandul.ro. MAE informează...

Nicolae Ciucă, despre problemele din Dolj: “PIB-ul e cu 20% mai mic decât media naţională”

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a adus în atenție sâmbătă, la Dăbuleni, situația economică a județului Dolj, subliniind că Produsul Intern Brut...

Marea Britanie ia partea Israelului după decizia CIJ referitoare la aslatul asupra Rafah

Guvernul britanic a criticat Curtea Internațională de Justiție(CIJ) pentru că a ordonat Israelului să oprească imediat asaltul militar asupra orașului Rafah din sudul Fâșiei...
Ultima oră
Pe aceeași temă