17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialAdmitere 2015. 10 candidaţi pe loc la Academia de Poliţie. Ce calităţi...

Admitere 2015. 10 candidaţi pe loc la Academia de Poliţie. Ce calităţi sunt necesare la admitere

Concurenţa pentru admiterea la Academia de Poliţie din Bucureşti va fi, în anul 2015, de circa 10 candidaţi pe un loc. 

Până luni dimineaţă, peste 3000 de candidaţi s-au înscris la examenul din sesiunea iulie 2015. Înscrierea a fost programată în perioada 19 – 20 iulie, ea finalizându-se luni, la ora 16.

Candidaţii din anul 2015 vor concura pe 600 de locuri, la trei facultăţi: Poliţie, Pompieri şi Arhivistică. Dacă luni se vor înscrie la fel de mulţi candidaţi ca duminică, se va ajunge la o concurenţă de 10 pe un loc.

Citeşte şi:  Ce SALARII au MILITARII români

Duminică, tinerii care doresc să dea examen la Academia de Poliţie au stat la coadă, pentru înscriere, de dimineaţă până seara. Înscrierea poate fi socotită, în sine, un test de rezistenţă fizică, pe care l-au trecut cu succes şi candidaţii, şi părinţii lor.

De altfel, potrivit declaraţiilor oferite Digi 24, candidaţii şi părinţii consideră că primele calităţi ale unui ofiţer de poliţie trebuie să fie forţa, curajul şi prestanţa. Niciunul dintre cei intervievaţi nu a vorbit despre inteligenţă sau despre mediile bune obţinute în liceu.

Salariu decent, loc de muncă asigurat

De ce se “înghesuie” tinerii români să devină studenţi la Academia Ministerului de Interne, de la Băneasa? Ce îi motivează? “Un salariu decent, un loc de muncă asigurat şi… îmi place şi uniforma. E o onoare”, spunea Adrian, unul dintre cei 3.000 de candidaţi înscrişi în prima zi.

Citeşte şi: ADMITERE FACULTATE 2015 ASE. Concurenţă ACERBĂ. Câţi candidaţi se bat pe un loc

Duminică, au fost şi absolvenţi de liceu, veniţi din provincie, care n-au mai apucat să-şi depună actele de înscriere. Ei se vor înscrie luni.

Prima probă de concurs, cu caracter eliminatoriu, va fi proba fizică.

Vor urma un examen scris şi un interviu.

Citeşte şi: ADMITERE MEDICINĂ BUCUREŞTI 2015. UMF „Carol Davila” face loc pentru mai mulţi viitori medici. Cu cât a crescut numărul de locuri la buget

Pentru cei care vor fi admişi, durata studiilor universitare este de trei ani pentru specializările “Ordine şi siguranţă publică” şi „Arhivistică”, respectiv patru ani la specializările „Drept” şi „Instalaţii pentru construcţii – pompieri”.

Citeşte şi:  Elicopterele SMURD ale României vor acţiona şi în Republica Moldova

 

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cele mai importante bănci comerciale se alătură experimentului de monedă digitală organizat de G7

Patruzeci dintre cele mai importante bănci comerciale ale lumii s-au alăturat unui proiect pilot condus de G7, în colaborare cu Rezerva Federală din New...

Debut pentru Horațiu Moldovan la Sassuolo! Cum s-a descurcat portarul român la primul meci în Serie B

Horațiu Moldovan a avut un debut promițător pentru Sassuolo în Serie B, demonstrând că decizia sa de a refuza convocarea la echipa națională pentru...

Maximilian Ibrahimovic calcă pe urmele tatălui său! Suedezul a înscris trei goluri în patru etape

Fiul legendarului Zlatan Ibrahimovic, Maximilian, are un început de sezon excelent în echipa de juniori a lui AC Milan, marcând trei goluri în primele...
Ultima oră
Pe aceeași temă