21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialVIDEO. UPDATE. Şeful Blue Air: Avionul prăbuşit în Rusia nu a avut...

VIDEO. UPDATE. Şeful Blue Air: Avionul prăbuşit în Rusia nu a avut probleme de siguranţă

UPDATE. În perioada în care Blue Air a operat avionul prăbuşit în Kazan, aeronava nu avea porbleme, a declarat, marţi, preşedintele companiei, Gheorghe Răcaru.

„Blue Air a închiriat avionul care s-a prăbuşit în Kazan, Rusia. Pe perioada în care Blue Air a operat avionul, nu a avut nici o problemă. Avioanele nu se pot cataloga ‘noi’ sau ‘vechi’ în ceea ce priveşte siguranţa zborului”,  a declarat preşedintele companiei,  într-o conferinţă de presă.

Echipele de anchetatori ruşi au găsit, luni, cele două cutii negre ale aeronavei Boeing 737 prăbuşite duminică, pe aeroportul din Kazan, Rusia, transmite Agerpres.

Anchetatorii iau în considerare cinci versiuni ale accidentului, dar au exclus din start posibilitatea unui atentat, a anunţat RIA Novosti.

„Poate fi o eroare de pilotaj, o defecţiune tehnică, combustibilul de slabă calitate, condiţiile meteorologice nefavorabile sau o eroare a turnului de control”, a indicat ministrul rus al transporturilor Maxim Sokolov.

Autorităţile ruse indicaseră anterior două posibile cauze ale prăbuşirii avionului — o defecţiune la bord sau o eroare de pilotaj.

„Atât timp cât Comitetul Interstatal pentru Aviaţie nu şi-a încheiat activitatea, cred că toate cele cinci versiuni sunt viabile şi vor fi analizate în continuare”, a indicat ministrul rus al transporturilor. El a exclus un atentat la bordul aparatului de zbor care venea de la Moscova.

„Ancheta nu a identificat printre cauzele posibile varianta unui atentat terorist” a subliniat oficialul rus, indicând că anchetatorii nu au reuşit încă să stabilească înălţimea de la care avionul a căzut. Decodarea cutiilor negre urmează să determine cu exactitate acest aspect.

Compania aeriană ‘Tatarstan’ insistă că piloţii săi erau extrem de calificaţi, excluzând o eroare de pilotaj.

Avionul prăbuşit duminică în Kazan a fost exploatat timp de 23 de ani de şapte companii şi a fost implicat într-un accident grav în Brazilia, în 2001, informează Mediafax.

 


// <![CDATA[
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/1c776c9f6f807bdf23c547a33b90f8ca/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// ]]>


content channel

Unul dintre cei doi fii ai preşedintelui republicii ruse Tatarstan a decedat în accidentul aerian produs duminică pe aeroportul din oraşul rus Kazan, anunţă vicepremierul Tatarstanului Iuri Kamaltînov, citat de pagina online a RIA Novosti.

Irek Minnihanov, în vârstă de 23 de ani, unul dintre fiii preşedintelui Rustam Minnihanov, se afla în avionul prăbuşit.

Potrivit postului de televiziune rus NTV, Rustam Minnihanov, în vârstă de 56 de ani, mai are un fiu, în vârstă de cinci ani.

În accident a murit şi Alexandr Antonov, şeful Serviciului federal de securitate (FSB) din Tatarstan.

Preşedintele republicii ruse Tatarstan a decis ca ziua de luni, 18 noiembrie 2013, să fie zi de doliu naţional pentru victimele acestui accident aerian.

UPDATE. Şeful comisiei de anchetă, Vladimir Markin, a declarat pentru Russia Today ca accidentul ar fi putut fi cauzat de o eroare de pilotaj, defecţiune tehnică sau condiţiile meteorologice.

Potrivit rapoartelor locale, în centrul Rusiei a fost vânt puternic, cer înnorat şi temperaturi scăzute.

Expertul în accidente aeriene, Vladimir Gherasimov a spus că el crede că pare a fi vorba despre”o eroare a echipajului, însă o decizie se va lua după ce vor fi analizate înregistrările de zbor.

UPDATE. Au fost recuperate trupurile a 50 de persoane decedate în accidentul aviatic din Rusia, informează rt.com

Iniţial au fost raportate 44 de decese. Mai târziu, Agenţia Federală de Transport Aerian a declarat că au fost la bord 50 de persoane – inclusiv şase membri ai echipajului. Potrivit agenţiei ruse Tatar-Inform, printre victime se numără doi copii.

Avionul a încercat să aterizeze de mai multe ori. Unul dintre rezervoare a explodat în timp ce ateriza, informează autorităţile ruse. Potrivit unor surse citate de agenţia rusă Itar-Tass, aeronava nu a avut probleme tehnice înainte de decolare.

Avionul, de tip Boeing 737, fusese dat în folosinţă în urmă cu 23 de ani, în 1990. Potrivit site-ului aviation-safety.net, anterior, avionul a fost în proprietatea a şapte companii aeriene, printre care Air France (începând cu 1 iunie 1992), Blue Air (începând cu 1 septembrie 2005) şi Bulgaria Air (începând din mai 2008).

La 17 decembrie 2001, acest avion, având 102 pasageri la bord, a fost implicat într-un alt accident, în Brazilia, însă atunci nimeni nu a fost rănit.

UPDATE. Potrivit Russia Today, 52 de pasageri ar fi murit în accidentul aviatic. Până în prezent nu s-au raportat copii la bordul aeronavei prăbuşite.

Specialiştii spun că iau în calcul o posibilă greşeală a piloţilor, însă nu exclud nici o defecţiune tehnică a avionului.

Preşedintele Vladimir Putin a cerut autorităţilor să formeze o comisie de urgenţă care să ancheteze acest accident.

Cel puţin 44 de persoane au murit în urma prăbuşirii unui avion de pasageri în Rusia, informează Mediafax.

Avionul, de tip Boeing 737, efectua o cursă internă şi decolase de la Moscova.

Aeronava s-a prăbuşit înainte de aterizarea pe aeroportul din Kazan, situat în centrul ţării.

„Un Boeing 737 care decolase de la Moscova s-a prăbuşit la aterizarea pe aeroportul din Kazan şi a explodat”, a comunicat Ministerul rus pentru Situaţii de urgenţă.

Ştire în curs de actualizare

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă