12.9 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Un copil de 14 ani povestește cum a fost torturat de...

VIDEO. Un copil de 14 ani povestește cum a fost torturat de Statul Islamic

Teroriştii din gruparea Statul Islamic s-au filmat în timp ce torturau un băiat sirian de 14 ani, suspectat că ar fi plasat o bombă la un loc de întâlnire al grupării, relatează BBC News. 

În filmarea realizată de o persoană care a părăsit gruparea jihadistă se vede cum băiatul este bătut în timp ce atârnă de încheieturi. 

Mărturia lui Ahmed, băiatul torturat

Ahmed a fost legat la ochi şi doi bărbaţi îmbrăcaţi în negru se plimbă în jurul lui. Unul dintre ei are un psitol şi un cuţit, în timp ce celălalt se plimbă prin încăpere cu un AK 47. 

Aceştia l-au atârnat pe Ahmed de tavan şi pe urmă l-au bătut. Copilul avea doar 14 ani când a fost capturat şi torturat de SI. 

“M-am gândit la părinţii mei. M-am gândit la mama mea. Am crezut că o să mor şi o să îmi las părinţii, fraţii, prietenii şi rudele în urmă. Am crezut că o să mor. M-au electrocutat pentru a le spune ce ştiu. Le-am spus totul”, a declarat băiatul care a fost torturat timp de două zile. 

Ahmed este din Raqqa, regiune din Siria care acum este sub controlul SI. Copilul vindea pâine pentru a se întreţine. Într-o zi doi bărbaţi l-au rugat să pună un pachet lângă un loc de întâlnire al SI. Astfel, Ahmed a fost păcălit să planteze o bombă şi acesta este motul pentru care a fost torturat. 

După tortură, Ahmed a fost condamnat la moarte, dar cel care trebuie să îl execute l-a eliberat. 

Un alt adolescent le-a povestit jurnaliştilor de la BBC cum a luptat pentru gruparea al Nustra Front, afiliată Al Qaeda, de la vâsta de 15 ani. De asemenea, tânărul a relatat cum atunci când a ajuns la SI a văzut cum copii de 13 ani sunt îndoctrinaţi. 

Statul Islamic şi alte grupări teroriste din Siria şi Irak au fost acuzate de Naţiunile Unite că torturează şi ucid copii. 

De asemenea, copiii sunt recrutaţi, antrenaţi şi trimişi pe câmpul de luptă.

Citeşte şi: Palmira, după cucerirea de către Statul Islamic: 400 de civili, majoritatea femei şi copii, au fost ucişi

Siria se confruntă, începând din martie 2012, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 200.000 de morţi.

 

Cele mai citite

Marcel Ciolacu, laude aduse PSD-ului: “Noi am fost cei care am crescut salariul minim, am mărit pensiile”

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, susține că Europa are nevoie de mai multe politici sociale și de umanizare, deoarece acestea reprezintă fundamentul unei societăți...

statuie de 1 milion de euro a lui Mihai Viteazul sau parcare supraetajată?

În orașul Zalău, un proiect de amploare a declanșat un adevărat val de controverse. Este vorba despre planul de a amplasa o statuie...
00:00:51

VIDEO. Biden speră la un acord de încetare a focului între Israel și Hamas, până la Ramadan

Președintele american Joe Biden a declarat vineri, 1 martie, că speră că va exista un acord de încetare a focului între Israel și gruparea...
Ultima oră
Pe aceeași temă