6.4 C
București
duminică, 18 februarie 2024
AcasăSpecialVIDEO: Străzile Brașovului, inundate. 45 de pompieri au intervenit pentru înlăturarea efectelor...

VIDEO: Străzile Brașovului, inundate. 45 de pompieri au intervenit pentru înlăturarea efectelor cauzate de ploaie

Mai multe străzi din Brașov au fost afectate, duminică seara, de o ploaie torențială. De exemplu, în zona stadionului Tineretului, reţeaua de canalizare nu a mai făcut faţă, iar apa a ajuns aproape de geamurile maşinilor, informează Digi24.

Prefectul judeţului Braşov, Ciprian Băncilă, a declarat la Digi24, că autoritățile au primit 60 de apeluri, care au semnalat inundații. 

„Au fost probleme în tot oraşul, dar cele mai multe în zona stadionului, Strada Lungă. Au fost şi maşini luate de apă, dar nu a fost practic nicio viaţă pusă în pericol. Se acţionează cu mai multe echipaje la nivelul întregului oraş. Se acţionează în principal pentru înlăturarea electelor, scoaterea apei din subsoluri, persoane care au rămas în maşini. Situaţia este sub control. Sunt foarte multe apeluri care au venit”, a declarat un reprezentant al ISU Brașov, Luiza Dănilă.

 

45 de pompieri militari, cu 11 autospeciale de intervenție, nouă motopompe transportabile și o motopompă remorcabilă de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov (ISU) au acționat, duminică seara, în 23 de cazuri din municipiul reședință, pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de inundațiile produse în urma unei ploi torențiale, a precizat, luni, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Brașov, într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, pe timpul misiunilor, echipajele de la ISU Brașov au fost sprijinite de 10 polițiști rutieri, 10 pompieri voluntari aparținând Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Râșnov, precum și reprezentanți ai companiei care administrează rețeaua de apă și canalizare din municipiul Brașov.

Pompierii au desfășurat 23 de intervenții în sprijinul populației și al autorităților publice din municipiul reședință, fiind solicitați pentru evacuarea și salvarea mai multor persoane rămase blocate în autoturismele personale sau în autobuzele Regiei locale de transport în comun, din cauza nivelului mare al apei de pe străzi.

Totodată, cu ajutorul motopompelor din dotare, salvatorii au derulat misiuni de evacuare a apei din locuințe, subsolurile și demisolurile afectate de inundații. Militarii au intervenit și pentru scoaterea apei din două pasaje pietonale din municipiu.

Cele mai citite

Viktor Orban, prima apariție de când președintele țării a demisionat. “Oamenii buni iau și decizii proaste”

Premierul ungar Viktor Orban și-a făcut prima apariție de când președintele țării a demisionat. Orban se confruntă cu presiuni tot mai mari din diverse direcții,...

Chisăliță, noi previziuni privind prețul gazelor

Europa a traversat cu succes furtuna energetică din 2022 - 2023 şi, în lipsa unor evenimente imprevizibile, vom asista la o stabilizare a situaţiei...

CSA Steaua, calificată în „sferturile” Cupei EHF

Formația de handbal masculin a clubului CSA Steaua Bucureşti a obținut calificarea în sferturile de finală ale EHF European Cup, după ce a remizat...
Ultima oră
Pe aceeași temă