17.8 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Simona Halep, în sferturi la Australian Open!

VIDEO. Simona Halep, în sferturi la Australian Open!

UPDATE: Simona Halep a învins-o în optimi pe fosta numărul unu mondial, Jelena Jankovici (Serbia – locul 8 WTA), cu scorul de 6-4, 2-6, 6-0, potrivit site-ului oficial al competiţiei. Simona Halep, în vârstă de 22 de ani, va juca în sferturile unui turneu de Grand Slam pentru prima oară în carieră.

Una este sa primeşti titlul de jucătoarea cu cea mai bună evoluţie din WTA şi alta să demonstrezi că meriţi cu adevărat un astfel de titlu, scrie Matt Cronin pe ausopen.com

 


// <![CDATA[
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/96806ce186aa216bdc031160272bbfca/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// ]]>


content channel

Simona Halep va juca în sferturi cu slovaca Dominika Cibulkova (favorita nr. 24), care a eliminat-o în optimi pe rusoaica Maria Şarapova, favorita numărul 3, scor 3-6, 6-4, 6-1.

Pentru calificarea în sferturi, Halep va primi 270.000 de dolari australieni.

Punct ochit, punct lovit pentru Simona Halep la Melbourne. Constănţeanca s–a calificat între primele 16 jucătoare ale turneului şi are locul 10 WTA la vârful degetelor, doar o înlănţuire incredibilă de conicidenţe putând s-o arunce înapoi afară din acest top. Luni dimineaţa, Simona joacă împotriva Jelenei Jankovic pentru un loc în sferturi şi pentru un vis, Serena Williams, probabil singura jucătoare din lume în faţa căreia românca are un complex, fiind eliminată duminică.

Meciul de sâmbătă, cu adolescenta kazahă Zarina Diyas, a fost iar unul lejer, adversara fiind departe de pretenţiile unui tur 3 la Australian Open şi, probabil, mai mult decât satisfăcută cu performanţa sa de debut la Antipozi. Simona a intrat tare în joc, şi-a dominatcopios adversara şi s-a impus cu 6-1 în prima manşă, statistica fiind una „delicioasă” pentru amatorul de cifre. Setul 2 a fost ceva mai echilibrat, tânăra de pe locul 152 mondial reuşind s-o întrebuinţeze pe favorită de câteva ori, iar scorul a fost unul strans: 6-4 pentru Simona. Ca timp meciul a fost perfect, Halep evoluând doar o oră şi şapte minute, adică puţin mai mult decât în cazul unui antrenament, iar jocul a fost peste medie, cu toate scăderile avute din cauza lipsei de concentrare. Din fericire,  constănţeanca şi-a dat seama de acest lucru.

„Sunt fericită că sunt în săptămâna a doua la Australian Open, asta îmi dă şi mai multă încredere în mine. Vreau să fiu din nou relaxată şi să mă bucur de joc aşa cum am făcut-o în sezonul trecut, de asemenea să fiu din nou agresivă.Nu am jucat cel mai bun tenis al meu azi, dar sunt foarte fericită că am putut să câştig. Nu o cunoşteam pe Zarina, nu ştiam cum joacă. De asemenea, un alt element dificil a fost diferenţa foarte mare între temperatura ridicată de la meciul anterior şi cea de azi, a fost şi puţin vânt, aşa că mă bucur că totul a ieşit bine şi mă pot gândi acum la ceea ce urmează. Am făcut o serie de greşeli cu primul serviciu, dar victoria e tot ce contează acum”, a spus Simona la finalul disputei. O declaraţie bine ancorată la realitate.

Jankovic nu e bau bau

Pentru luni dimineaţa, Simona şi-a dorit relaxare, un serviciu mai bun şi mai multă agresivitate, chiar dacă Jankovic nu e nici pe departe sperietoarea pentru ea. Sârboaica n-a învins-o decât o dată pe Simona, acum trei ani, la US Open, dar şi atunci după o dispută electrizantă. Ultimele două meciuri i-au revenit Simonei, tot în trei seturi, cea mai recentă dispută fiind la celebrul turneu de la Roma, cu Halep administrându-i un 6-0 neaşteptat lui Jankovic în setul 2. Este adevărat însă că ambele succese ale constănţencei au venit pe zgură, în timp ce succesul lui Jankovic, pe ciment, adică o suprafaţă similară cu cea de la Melbourne.

Tecău l-a învins pe Lindstedt… la dublu mixt

Al doilea constănţean prezent la Melbourne, Horia Tecău, continuă cursa pe tabloul de dublu-mixt, după eşecul neaşteptat din turneul de dublu masculin. Tecău, care face pereche cu indianca Sania Mirza, a dat în primul tur de fostul său coechipier de dublu, Robert Lindstedt, jucător alături de care s-a consacrat în turneul ATP, iar partida a fost una pe muchie de cuţit.

Echipier cu taiwaneza Hao-Ching Chan, nordicul i-a pus mari probleme amicului său român, mai ales în primul set, câştigat de perechea suedezo-taiwaneză cu 6-4  după ce a profitat de unica şansă de break pe care a avut-o. Parţialul 2 a însemnat tot echilibru pe toate liniile, dat Tecău şi mirza nu leau oferit nicio şansă de break adversarilor şi i-au mitraliat pe aceştia cu cinci aşi şi 14 mingi câştigătoare, setul fiind decis la tie-break (7-3) în favoarea perechii cotate cu a 6-a şansă la cucerirea trofeului. Decisivul s-a jucat pe acelaşi tipar ca tie-break-ul anterior, atenţia mai mare la detalii înclinând balanţa în favoarea favoriţilor 6 cu 10-8.

În optimi, Mirza şi Tecău vor juca luni dimineaţa contra britanicului Colin Fleming şi a reprezentantei gazdelor, Anastasia Rodionova, cei care au trecut în turul anterior de Svetlana Kuznetsova şi Nenad Zimonjic, cu un dublu 6-4. Tecău a reuşit să câştige singurul său trofeu la un turneu de mare şlem din palmares acum doi ani, în aceeaşi probă, tot la Australian Open. 

Cele mai citite

INS: Câştigul salarial mediu brut în 2022 a fost de 77.416 lei

Salariaţii cu studii superioare au avut o pondere de 36,5%, iar femeile au reprezentat majoritatea, cu 58,5% La nivelul anului 2022, câştigul salarial mediu brut...

A murit după ce și-a tăiat accidental artera femurală cu un polizor

Un bărbat în vârstă de 60 de ani din satul Nadăş, judeţul Timiş, a decedat, marţi seara, după ce şi-a tăiat accidental artera femurală...

Seara Palatului Elisabeta dedicată municipiului Ploiești – miercuri, 18 septembrie 2024

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei va găzdui, la Palatul Elisabeta, miercuri, 18 septembrie 2024, la ora 17, o seară dedicată municipiului Ploiești, Capitala Tineretului...
Ultima oră
Pe aceeași temă