19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Şeful ANM: Iarna se instalează după 20 noiembrie

VIDEO. Şeful ANM: Iarna se instalează după 20 noiembrie

Iarna se va instala în România după 20 noiembrie, a anunţat directorul Agenţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, conform B1 TV.

”Pe baza informaţiilor de care dispunem, condiţiile de instalare a iernii în România pot fi îndeplinite după 20 noiembrie. Ca să vorbim de instalarea iernii, trebuie să avem temperaturi în jurul valorii de 0 grade, uşor pozitive ziua şi negative noaptea. Acest lucru se va întâmpla după data de 20 noiembrie, nu spun că ninge pe 20 noiembrie, spun că după această dată precipitaţiile pot fi sub formă de zăpadă. A doua observaţie este că după data de 1 noiembrie nu excludem posibilitatea unui episod de ninsoare la munte. Deci nu vorbim de instalarea iernii în toată ţara, dar la munte este posibil, din aceleaşi motive logice, să vină zăpadă”, a explicat directorul ANM.

 


// <![CDATA[
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/5b995269aeb7b24eeca345fe5375982d/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// ]]>


content channel

Sandu a spus că, până la 1 noiembrie, se vor înregistra temperaturi peste normele obişnuite.

”A treia observaţie, până la data de 1 noeimbrie, temperaturile vor fi uşor peste norme în această săptămână, peste 20 de grade. Până la 1, vom avea temperaturi maxime de 15-16, chiar 18 grade şi pozitive noaptea. Nu se pot face decât aprecieri ale tendinţelor. Valorile temperaturilor cu excepţia lunii decembrie, când sunt uşor sub norme, adică temperaturi mai mici, ianuarie şi februarie sunt foarte apropiate de norme, dar asta nu înseamnă că nu vom avea 10 zile într-o săptămână cu temperaturi de minus 15, minus 20 grade”, a conchis directorul ANM.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă