10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Scandalurile în care a fost implicat Corneliu Vadim Tudor

VIDEO. Scandalurile în care a fost implicat Corneliu Vadim Tudor

Corneliu Vadim Tudor a fost cunoscut pentru izbucnirile sale temperamentale, cu caracter naţionalist, combinate cu retorica politcă dură, atât în publicaţiile sale, cât şi în apariţiile pe scena publică.

De-a lungul timpului, a fost acuzat de promovarea unui discurs antisemit, cu accente rasiste, s-a opus Legii lustraţiei, înfiinţării CNSAS şi Legii Ticu, precum şi condamnării comunismului în Parlamentul României, fiind singurul care a făcut opoziţie cu ocazia prezentării raportului comisiei prezidenţiale, în decembrie 2006.

Citește și: Corneliu Vadim Tudor a murit

Scandalurile în care a fost implicat fondatorul PRM:

1. Scandalul Rona Hartner. În 1999, președintele PRM a încercat să declanșeze un scandal sexual, după modelul celui în care a fost implicat Bill Clinton. Doar că în România protagoniștii au fost Emil Constantinescu și actrița Rona Hartner. Astfel, Vadim Tudor a publicat un presupus jurnal al actriței, în care era relatată o aventură pe care aceasta ar fi avut cu președintele României de atunci. Atât Rona Hartner, cât și Emil Constantinescu au dezmințit toate zvonurile vechiculate de Corneliu Vadim Tudor.

2. Excluderea lui Neacșu și Meșca din 2002. După ce aflat că doi colaboratori apropiați ai săi, Ilie Neacșu și Sever Meșca, au încercat să îl răstoarne de la conducere, Corneliu Vadim Tudor i-a exclus din partid. Cei doi au declanșat un scandal și au publicat, ulterior, o carte în care au făcut publice mai multe secrete din culisele PRM.

Citește și: Primele reacții după moartea lui Corneliu Vadim Tudor: ”Spunea că e nemuritor”

3.Dezvelirea bustului lui Yitzak Rabin. Pentru a combate zvonurile că este antisemit, Corneliu Vadim Tudor, a participat, în 2004,  la Brașov la dezvelirea unui bust al fostului premier israelian Yitzak Rabin, asasinat în 1995. Copiii lui Rabin au protestat față de modul în care liderul politic încearcă să se folosească de memoria tatălui lor.

Sursa: Youtube/AP

4. Retragerea din PRM din 2005. După ce l-a lăsat pe Corneliu Ciontu la conducerea PRM, Vadim Tudor a părăsit partidul în speranța că va fi primit în Partidul Popularilor Europeni. După doar trei luni, Vadim Tudor a revenit și l-a exclus pe Ciontu din partid.

Citește și: Ultimul mesaj de pagina de Facebook a lui Corneliu Vadim Tudor

5. Încercarea de evacuare din sediu. Acest scandal a ajuns viral pe Internet și este în continuare ținta glumelor. Pe 4 ianuarie 2011, un executor judecătoresc și mai mulți polițiști s-au prezentat la sediul PRM de pe strada Emile Zola, pentru a-i cere lui Vadim Tudor să părăsească sediul revendicat de fostul proprietar. Vadim Tudor a refuzat să plece și a înjurat-o și stropit-o cu apă pe executoarea judecătorească. Ca rezultat al rezistenței opuse față de evacuare, procurorii au anunţat cercetarea liderului PRM Corneliu Vadim Tudor pentru ultraj şi nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti privind evacuarea acelui sediu.  

Sursa: Youtube/ Știrile Pro TV

5.”Scandalul Tricolorul”. Echipa de tineri, care se ocupa de site-urile publicațiilor PRM, “Tricolorul” și “România Mare”, nemulțumită de comportamentul lui Corneliu Vadim Tudor, a umplut cele două site-uri, timp de câteva zile, cu mesaje anti-Vadim. La scurt timp președintele PRM a dizolvat organizația de tineret a partidului.

6. Vadim Tudor, acuzat de fals în acte. În iunie 2011, Cezar Cătălin Marin a  anunțat că l-a dat în judecată pe  Corneliu Vadim Tudor pentru fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. Acesta a susținut că a ocupat o funcție în cadrul cabinetului de europarlamentar și că președintele PRM i-ar fi falsificat semnătura, însușindu-și astfel veniturile ce i se cuveneau. 

Citește și: Cine este medicul care l-a îngrijit pe Corneliu Vadim Tudor

7. Scandalurile repetate și televizate cu Oana Zăvoranu. Conflictul dintre Corneliu Vadim Tudor și Oana Zăvoranu a izbucnit, după ce vedeta a ajuns consilieră în PRM. Cei doi s-au certat atât din cauza politicii, cât și din cauza Mărioarei Zăvoranu, pe care Corneliu Vadim Tudor a apărat-o mereu. În ultima parte a acestui scandal, Vadim Tudor trimitea o scrisoare deschisă mai multor medici neurologi, cărora le cerea să o interneze pe Oana Zăvoranu. Vedeta a declarat astăzi că s-a împăcat cu politicianul, cu câteva săptămâni înainte de moartea sa. 

Sursa: Youtube

8. Conflictul cu  fosta candidată la parlamentare Anca Cârcu. De asemenea, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării l-a amendat pe Vadim Tudor cu 3000 de lei pentru că a numit-o „prostituată” în repetate rânduri pe fosta candidată la parlamentare Anca Cârcu. Pe 30 aprilie 2014, Tribunalul București a decis ca acesta să-i plătească daune de 1.000 de lei și să publice sentința în două publicații: Tricolorul și România Mare.

 

Corneliu Vadim Tudor a fost jurnalist, scriitor și politician. A înfiinţat revista România Mare, a scris 32 de cărți de poezie și publicistică, a fondat Partidul România Mare şi a candidat de cinci ori la preşedinţia României. 

Cele mai citite

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...

Dan Podaru: După destrămarea coaliției PSD – PNL la nivel de Capitală, trebuie retras și candidatul pentru Primăria Sectorului 1

Destrămarea coaliției PSD – PNL pentru Primăria Capitalei ar trebui să atragă după sine și schimbarea candidatului pentru Primăria Sectorului 1 din partea celor...

România poate rămâne fără Noaptea Europeană a Muzeelor întrucât nu s-au rezolvat revendicările angajaților din Cultură

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă CULTURMEDIA anunță că membrii săi nu vor participa la evenimentul intitulat "Noaptea Europeană a Muzeelor", în...
Ultima oră
Pe aceeași temă