25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Protest Roşia Montană. Câteva mii de protestatari au ocupat piaţa Universităţii...

VIDEO. Protest Roşia Montană. Câteva mii de protestatari au ocupat piaţa Universităţii în Bucureşti

UPDATE: Circulaţia a fost reluată prin intersecţia de la Piaţa Universităţii, unde mai protestează aproximativ 200 de persoane, rămânând parţial blocat doar Bulevardul Nicolae Bălcescu, pe sensul dinspre Piaţa Romană, transmite Mediafax.

_ _ _ _ _

UPDATE: Câteva mii de protestatari faţă de proiectul minier de la Roşia Montană au ocupat intersecţia din Piaţa Universităţii, iar circulaţia auto este oprită, transmite Mediafax.

_ _ _ _ _

UPDATE: Mii de manifestanţi împotriva proiectului minier de la Roşia Montană au protestat timp de aproximativ 10 minute la sediul DNA, cerând „dosarul Roşia” şi reluând apoi marşul spre Piaţa Universităţii, transmite Mediafax.

_ _ _ _ _

UPDATE: Aproximativ 3.000 de manifestanţi împotriva proiectului minier de la Roşia Montană au format, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, frunza colorată în verde şi roşu ce reprezintă logo-ul campaniei „Salvaţi Roşia Montană!” în Piaţa Victoriei.

În faţa sediului Guvernului, ei au scandat „Demisia” şi „Trădarea de ţară, în aur se măsoară”.

Manifestanţii au pornit apoi spre sediul DNA, scandând „DNA, DNA, vrem dosarul Roşia”, purtând coifuri din hârtiile verzi şi roşii pe care le-au folosit la flashmob.


// <![CDATA[
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_min/03c203c174fd9cba3c38f28f4a1a1ab9/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// ]]>


content channel

_ _ _ _ _

Aproximativ 2.000 de manifestanţi împotriva proiectului Roşia Montană au pornit în marş, duminică, de la staţia de metrou 1 Mai din Capitală şi se îndreaptă către Piaţa Victoriei, transmite Mediafax.

Protestatarii poartă bannere cu mesaje ca „Roşia Montană – Revoluţia generaţiei noastre”, „Adevărata bogăţie este sănătatea, nu aurul şi argintul”, dar şi „Jos labele de pe Justiţie”.

În cea de-a şaptea duminică de proteste faţă de proiectul minier de la Roşia Montană, manifestanţii din Capitală vor merge în Piaţa Victoriei, unde vor realiza un flash mob, iar apoi pe arterele Buzeşti, Berzei şi Ştirbei Vodă, la sediul DNA, continuând pe Calea Victoriei, str. C.A. Rosetti şi Bd. Nicolae Bălcescu până în Piaţa Universităţii.

Din 1 septembrie, în centrul Capitalei şi în mai multe oraşe din ţară, dar şi peste hotare au loc proteste ale celor care se opun proiectului minier de la Roşia Montană.

Citeşte şi Peste 400 de persoane protestează, la Cluj, faţă de proiectul Roşia Montană 

Manifestanţii cer ca Parlamentul să respingă proiectul de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană şi să interzică, prin lege, folosirea cianurilor în activităţile miniere din România. Totodată, ei cer ca Guvernul să respingă, prin hotărâre în regim de urgenţă, acordul de mediu, Roşia Montană să fie inclusă pe lista tentativă a României pentru includerea în patrimoniul UNESCO, iar premierul Victor Ponta şi cei patru iniţiatori ai proiectului de lege, miniştrii Dan Şova, Rovana Plumb, Daniel Barbu şi directorul ANRM Gheorghe Duţu, să îşi dea demisia.

Protestele au început după ce Guvernul a aprobat, pe 27 august, proiectul de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană şi după ce documentul a fost transmis Parlamentului spre dezbatere.

Proiectul a fost analizat de Comisia parlamentară specială, la care au fost audiaţi, până vineri, reprezentanţi ai mai multor instituţii. Membrii comisiei încep săptămâna viitoare dezbaterea proiectului pe articole.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă