15.2 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Preşedintele egiptean, în AREST la domiciliu

VIDEO. Preşedintele egiptean, în AREST la domiciliu

UPDATE:  Preşedintele egiptean Mohame Morsi a fost arestat la domiciliu, transmite Realitatea TV.

În urmă cu o jumătate de oră a expirat ultimatumul dat de armată lui Morsi pentru ca acesta să cedeze puterea. Preşedintele egiptean a refuzat să renunţe la conducerea ţării.

Statul Major Militar  a avertizat că dacă Mohamed Morsi nu răspunde solicitării va prezenta propria „foaie de parcurs” pentru ieşirea din criză.

_ _ _ _

UPDATE: Ultimatumul dat de către armată preşedintelui egiptean Mohame Morsi pentru a renunţa la putere expiră la ora 18:00, transmite Realitatea TV.

Armata a preluat televiziunea.

Urmăreşte LIVE desfăşurarea evenimentelor din Egipt.

 

_ _ _ _

Şefii armatei egiptene s-au reunit, miercuri, de urgenţă, la câteva ore după ce preşedintele islamist Mohamed Morsi a refuzat orice plecare anticipată de la putere, aşa cum îi cer manifestanţii, a declarat pentru AFP o sursă apropiată armatei, potrivit Mediafax.

Această reuniune are loc în timp ce armata, într-o declaraţie difuzată luni la ora 16.30 (17.30 ora României), i-a dat preşedintelui un ultimatum de 48 de ore pentru a „răspunde revendicărilor poporului”, altfel va prezenta o „foaie de parcurs” pentru ieşirea din criză.

„Au loc discuţii cu privire la detaliile foii de parcurs”, a precizat sursa pentru AFP.

La începutul reuniunii, şefii militari au jurat să apere Egiptul cu preţul vieţii.

Citeşte şi  Mohamed Morsi s-a întâlnit cu şeful Statului Major al armatei egiptene

„Jurăm în faţa Domnului că ne vom sacrifica sângele pentru Egipt şi poporul său, împotriva tuturor (grupărilor) teroriste, extremiste şi ignorante”, au afirmat ei în cadrul unei depuneri de jurmământ conduse de şeful armatei, generalul Abdel Fattah al-Sissi, potrivit sursei.

Elemente ale „foii de parcurs” au fost publicate miercuri de cotidianul guvernamental al-Ahram, fiind sugerată o perioadă de tranziţie sub atenta supraveghere a armatei.

Citeşte şi FOTO: MILIOANE de oameni pe străzi. Aşa arată cele mai ample proteste din istoria Egiptului!

Proiectul, potrivit publicaţiei, prevede nominalizarea unui consiliu prezidenţial, format din trei persoane şi condus de preşedintele Curţii Constituţionale, şi suspendarea Constituţiei pentru o durată de un an.

Un guvern de tehnocraţi va fi format pentru perioada de tranziţie sub „conducerea unuia dintre şefii armatei”, scrie publicaţia.

Cele mai citite

CNAIR anunță modernizarea Transfăgărășanului pentru prelungirea sezonului turistic

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) plănuiește modernizarea Transfăgărășanului, ceea ce va permite extinderea perioadei în care drumul este deschis circulației, a...

Brățara dacică adjudecată în Licitația Artmark de Istorie ajunge la Muzeul Național Brukenthal din Sibiu

Eveniment cu totul deosebit în prima licitație din noul sezon al Casei A10 by Artmark. Brățara dacică adjudecată în Licitația Artmark de Istorie ajunge...
Ultima oră
Pe aceeași temă