17.4 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Ponta: Năstase a fost principala ţintă a lui Băsescu

VIDEO. Ponta: Năstase a fost principala ţintă a lui Băsescu

UPDATE: Despre calcularea redevenţelor: Conform contractului de privatizare (pentru Petrom), anul acesta expiră cei zece ani în care România s-a obligat să nu modifice redevenţa. La final de an putem avea în vigoare nouă lege a redevenţelor, care să aducă venituri mai mari dar în acelaşi timp să nu gonească investitorii.

O redevenţa la nivel european, care să facă atractivă România, dar să aducă şi venituri pentru stat. Dacă eşti doar populist şi faci că Hugo Chavez, pui redevenţa 90%, pleacă toate firmele private, nu doar OMV. Ideea e să mergi pe o medie europeană.

UPDATE. CODUL RUTIER: Nu renunţ la ideea de a avea un Cod Rutier mai dur. Nu lăsăm şoferii să circule băuţi. Mai mult, acum se face dosar penal mai repede.

UPDATE. CODUL PENAL: Eu şi PSD l-am voatat candidat pe Crin Antonescu, ne-am văzut azi dimineaţă.

E foarte importantă, chiar dacă PSD ia 2 mil de voturi, nu sunt ale mele, cei două mil de votanţi trebuie să fie ei convinşi de Crin Antonescu.

Citeşte şi: Ponta: Noul Cod Penal şi Codul de Procedură Penală nu vor fi amânate

E foarte important că acest profil, pe care îl sprijinim … ori opinia mea e că oamenii vor un preşedinte total diferit de Băsescu. Putem trece cu bine testul al europarlamentare atât PSD cât şi PNL, şi asta am şi discutat azi, putem avea nişte obiective comune pentru Europa.

România până acum nu a contat în Europa, Băsescu îşi rezolvă problemele personale şi plecă, la ultimele consilii nici măcar nu a luat cuvântul.

UPDATE. PENSII:  În 2014 creşterea este 3,76%, mai mult de atât nu. Pentru 2015 cred că trebuie să găsim sistemul prin care pensiile mari să rămână pe loc şi cele mici să crească.

Îi dăm mai mult celui care are mai mult. Varianta este un gen de taxă de solidaritate, poate o să reuşim.
În programul de guvernare aveam trei trepte de impozitare, dar e o decizie politică pe care nu o putem lua decât în USL. Nu există consens şi până nu avem consens nu va lua guvernul o astfel de decizie.

Mă gândesc ca în 2015 cu un preşedinte nou ales, cu o majoritate mai puţin agitată de alegeri, se pot face şi alte reforme importante.

UPDATE. PÂINE: În ceea ce priveşte pâinea, rezultatele sunt pozitive. Pe măsură ce reuşim să avem alte resurse în buget vrem să extindem acest lucru, la legume fructe, la carne.

Aş fi populist să spun că în 2014 putem scădea cu 5 puncte TVA.

Ce cred că putem e reducerea CAS din semestrul al doilea, cu 5 % la angajator. Astfel se pot da salarii mai mari .

UPDATE. Am încheiat acest an cu un deficit de 2,5% din PIB. Avem creştere economică mai mare decât cea prognozată.
Pe ultimul trimestru, după reorganizarea ANAF, a fost în vară o cădere foarte mare, legată şi de nişte venituri bugetare previzionate greşit, profituri de la BNR şi băncile comerciale. În ultimul trimestru încasările au revenit la previziuni şi ANAF merge unde trebuie, la alcool, fructe, ţigări, şi la firmele în insolvenţă pentru a evaziona fiscul, şi nu doar Realitatea TV.

Colectarea a crescut anul trecut, am avut un buget mai mare, am avut venituri mai mari, şi deficit mai mic

UPDATE.  BUGET: Nu se poate face nicio rectificare până la 1 iulie. Pe 30 iunie tragem linie, vedem cât avem venituri şi cheltuieli şi dacă există discrepanţa. O să vedem dacă va fi nevoie să facem vreo rectificare negativă sau nu.

UPDATE. Legat de legea aministiei şi graţierii, am ştiut. Nu se poate da OUG, ar fi neconstituţional. Nu se pune problema, aministia se referea la infracţiuni fără violentă şi nu la corupţie. Totul a fost o gogoaşă de propagandă.
O să vedeţi că toate ţările au în politica penală pentru fapte fără corupţie şi violentă există aministia.

Unul din lucrurile cele mai rele că de fiecare dată totul s-a legat de interesul de azi al dl Băsescu. Viitorul preşedinte nu mai trebuie să fie jucător

UPDATE. Cine seamănă vânt culege furtună. Am văzut azi la CSM, a descoperit în 2014 că nu e bun codul penal, că trebuie să-l schimbăm. Mi-am adus aminte că a fost adoptat prin angajarea răspunderii guvernului de Emil Boc, la cererea preşedintelui Băsescu.
Primul conflict ca ministru cu Traian Băsescu a fost legat de faptul că i-a cerut lui Boc să-şi asume răspunderea pe acest Cod.

UPDATE. Cred că Băsescu este un personaj care face mult rău cetăţenilor. Eu am obligaţia să încerc să limitez pagubele pe care acest personaj le produce. Eu cred că în decembrie 2014 avem o trecere de la comunism la o societate democratică. Oricine va veni după TraianBăsescu nu va mai proveni dinşcoala Securităţii de dinainte de 1989.

UPDATE. Odronanţele Guvernului pe care-l conduc sunt mult mai puţine decât cele date de Guvernul Boc. Orice lege pe care o adoptă Parlamentul este blocată de Băsescu. Băsescu nu câştigă nimic, dar şi noi pierdem. Vedeţi legea Referendumului.

UPDATE.  Azi a fost o înfrângere pentru Băsescu, e suficient să vezi ziarele Basiste despre alegerile de la CSM. La CCR au rămas doar trei. Toate aceste lucruri au ţinut cont de un singur lucru, cum să rămână Băsescu la putere.

Cred în continuare că Băsescu e un personaj iresponsabil, care va face în continuare mult rău, până la finele mandatului

Avem oblgaţia ca toate acele lucruri care au făcut rău societăţii româneşti să fie îndreptate.

UPDATE. În mod sigur Traian Băsescu nu va mai fi preşedinte la acest final de an. Toate lucrurile rele ţin de un sistem care s-a menţiunt la putere prin metode antidemocratice. Un sistem care nu a ţinut cont de voinţa cetăţenilor.Singurele arme ale lui Băsescu au fost frica şi teroarea.

UPDATE. Nu este vorba de nicio sperietură. Trei sferturi dintre oameni cred că Adrian Năstase este o victimă a lui Traian Băsescu.

UPDATE. Macovei şi Morar au vrut să-mi facă dosar penal.

UPDATE. Premierul Victor Ponta spune că Adrian Năstase a fost principala ţintă a preşedintelui Traian Băsescu.

Adrian Năstase, care ne-a băgat în UE şi în NATO, în închisoare, Băsescu, care ne înjură şi ne scoate din Europa, e în continuare la Cotroceni”, a continuat Victor Ponta, susţinând că nici Relu Fenechiu nu ar fi fost condamnat niciodată dacă nu ar fi fost ministru PSD.

Viorel Fenechiu nu ar fi fost condamnat niciodată dacă nu ar fi fost ministru în USL. Domnul Silaghi nu ar fi avut niciodată nicio problemă dacă nuar fi fost propus ministru.


// <![CDATA[
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_min/8313545d41570a703a9bda9d7872b1ab/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// ]]>


content channel

Declaraţiile au fost făcute, luni seara, la RomâniaTV.

Cele mai citite

Adriean Videanu și soția, „pensionarii” de lux, prinși la vamă cu bijuterii de peste jumătate de milion de euro

Fostul ministru al Economiei și soția sa au fost opriți în aeroportul din Munchen, pentru că nu au declarat bijuterii de peste 650.000 de...

PNL și Ministerul Justiției lansează „Ghidul privind sesizarea faptelor de violență și de hărțuire sexuală”

PNL descrie siguranța românilor ca fiind „o prioritate” pentru partid și lansează „Ghidul privind sesizarea faptelor de violență și de hărțuire sexuală”. Ghidul elaborat de...

Un număr de 17 state europene cer CE să grăbească returnarea migranților ilegali

Un număr de 17 state europene au cerut vineri Comisiei Europene reguli care să înlesnească returnarea migranţilor ilegali către ţările lor de origine, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă