Telescopul NASA a descoperit recent planeta Kepler 186f. Planeta se află în sistemul Cygnus, asemănător cu sistemul nostru solar, și a fost localizată la 500 ani lumină de Terra, potrivit art-sheep.com. Ceea ce este cu adevărat surprinzător este faptul că planeta a fost catalogată de către specialiști ca un al doilea Pământ.
Cercetătorii de la NASA au descoperit că în constelația Cygnus, unde a fost localizată planeta se mai află și alte corpuri solare așezate într-o structură asemănătoare precum planetele Mercur, Venus, Pământ și Marte.
Mai mult decât atât, planeta Kepler se află într-o regiune numită Goldilocks, zonă care descrie regiunea din jurul unei stele în care planetele cu presiune atmosferică suficient de bine conturată pot suporta apă lichidă la suprafața lor.
Până în prezent sunt estimate că în Univers ar exista peste 40 de miliarde de planete de mărimea Pământului, dar până acum doar Kepler 186f îndeplinește mai multe condiții unde viața ar fi posibil să se dezvolte.
Kepler-186f are jumătatea din masa și dimensiunea planetei noastre și primește o treime din energia pe care o primim noi de la Soare. În plus, un an pe planeta Kepler durează doar 130 de zile, pentru că atât durează mișcarea de rotație în jurul stelei sale.