11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Paza de Coastă din Grecia a tras mai multe focuri de...

VIDEO. Paza de Coastă din Grecia a tras mai multe focuri de armă spre o navă turcă

Agenții Pazei de Coastă din Grecia au tras focuri de armă, luni, spre o ambarcațiune a Turciei, în Marea Egee, pentru că echipajul navei a refuzat un control, afirmă căpitanul vasului vizat, citat de cotidianul Hurriyet şi de postul CNN Turk, potrivit Mediafax.

Sami Kalkavan, căpitanul navei turce M/V ACT, cu lungimea de 88 de metri, care avea ca destinaţie Portul turc Kocaeli, susţine că a fost interceptat de o ambarcaţiune a Pazei de Coastă din Grecia în apele internaţionale.

"Echipajul Pazei de Coastă ne-a cerut să mergem imediat în Portul Rhodos, pentru o verificare, dar nu am acceptat. Au avertizat că vor deschide focul dacă nu vom opri şi aşa au făcut", a spus Sami Kalkavan.

Căpitanul a precizat că 16 gloanţe au lovit nava-cargo, dând asigurări că nu există riscul să se scufunde.

Un oficial maritim grec a confirmat un incident în Marea Egee, produs în timp ce un echipaj al Pazei de Coastă a încercat să verifice o navă turcă. Potrivit oficialului grec, echipajul navei turce a refuzat controlul şi a intrat în apele teritoriale turce.

După incident, mai multe echipaje ale Pazei de Coastă elene s-au deplasat în zonă. Sami Kalkavan, căpitanul navei vizate, a declarat că venea din Portul turc Iskenderun, situat în apropierea frontierei cu Siria.

Cele mai citite

Ghidul complet pentru utilizarea responsabilă a camerelor spion

În contextul modern al tehnologiei, camerele spion au devenit un instrument util pentru supravegherea discretă și asigurarea securității personale și a proprietății. Este esențial...

Românii Investesc Record în Titlurile de Stat: O Premieră în Guvernarea PSD

Sub guvernarea lui Marcel Ciolacu, investițiile fără precedent devin motorul dezvoltării țării, iar economia României se clasează constant printre cele mai dinamice din Uniunea...
00:01:26

Trump se confruntă cu o audiere pentru sfidarea curții din cauza comentariilor despre martori

Donald Trump se confruntă marți cu o audiere pentru sfidarea curții în cadrul procesului său penal istoric, procurorii din New York insistând că fostul...
Ultima oră
Pe aceeași temă