14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Nigel Farage, numit Dl.BREXIT, îl susţine pe Donald Trump

VIDEO. Nigel Farage, numit Dl.BREXIT, îl susţine pe Donald Trump

Fostul lider al partidului britanic eurosceptic Ukip, Nigel Farage, care a făcut campanie pentru Brexit, și-a exprimat miercuri susținerea fermă pentru candidatul republican în cursa pentru președinția SUA, Donald Trump, în timpul unui miting în Mississippi, informează joi AFP, preluată de Agerpres.

Farage a comparat campania miliardarului cu cea pe care el a desfășurat-o în favoarea ieșirii Marii Britanii din UE, campanie pe care în final a câștigat-o în timpul referendumului din 23 iunie, vot pe care fostul lider Ukip l-a prezentat ca pe o modalitate pentru britanici de a relua controlul asupra țării lor.

'Paralelele sunt vizibile', a dat asigurări Nigel Farage la Jackson, în Mississippi (sud). 'Toată lumea ne dădea perdanți, însă noi am reușit. Am făcut din 23 iunie ziua noastră a Independenței, când am zdrobit elitele de la putere', a continuat el.

Donald Trump este în prezent devansat de rivala sa democrată Hillary Clinton, cu 41,5% contra 47%, potrivit mediei ultimelor sondaje realizate de institutul Real clear politics. Cu toate acestea, ultimele dezvăluiri cu privire la Fondation Clinton, asaltat de critici din partea republicanilor care îl acuză că este un vehicul de trafic de influență al cuplului Clinton, ar putea slăbi pozițiile fostului secretar de stat în timpul alegerilor din noiembrie.

'Sunt milioane de americani obișnuiți care s-au simțit abandonați, care au trecut prin încercări grele. Care au impresia că actuala clasă politică de la Washington este deconectată', a afirmat Farage în fața a circa 100.000 de persoane reunite.

'Prin urmare, aveți o formidabilă ocazie cu această campanie. Puteți să mergeți în aceste alegeri și să-i învingeți pe făcătorii de sondaje, puteți să-i învingeți pe comentatori și puteți să învingeți Washingtonul', a adăugat el.

De asemenea, Farage, 52 de ani, care a fost prezent și la convenția republicană pentru învestirea oficială a lui Trump, în iulie, a ironizat-o pe Hillary Clinton. 'Dacă aș fi cetățean american, nu aș vota pentru Hillary Clinton nici dacă m-ați plăti. De fapt, nu aș vota pentru Hillary Clinton nici dacă ea m-ar plăti', a spus el în aplauzele celor prezenți.

La încheierea discursului lui Farage, Donald Trump, care a susținut deschis Brexitul, a urcat pe scenă pentru a-și felicita invitatul. 'Mulțumesc, Nigel. El a făcut o treabă foarte bună', a declarat Trump, adresându-se mulțimii.

Cele mai citite

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...

Ciolacu, declarații cu privire la discuțiile din Qatar

Într-o vizită oficială în Doha, capitala Qatarului, premierul Marcel Ciolacu a purtat miercuri întrevederi semnificative, conturând perspectivele de cooperare și colaborare între România și...

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

„ Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România în acest moment. Eu sper din...
Ultima oră
Pe aceeași temă