19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialVIDEO Miliardarul Richard Branson a înotat cu 300 de rechini-balenă

VIDEO Miliardarul Richard Branson a înotat cu 300 de rechini-balenă

În timp ce pentru mulţi turişti experienţa unei întâlniri cu delfinii este una memorabilă, un miliardar britanic preferă întâlniri subacvatice mult mai palpitante, potrivit Huffington Post. 

Astfel, Richard Branson, patronul Virgin Group, a ales să înoate alături de 300 de rechini în  apele Oceanului Atlantic, lângă coastele Mexicului.

„Am înotat alături de 300 de rechini-balenă, una dintre cele mai frumoase creaturi de pe Pământ. Este trist că această specie este pe cale de dispariţie şi încă mai sunt oameni în China şi Japonia care ucid aceste creaturi foarte frumoase, le taie înotătoarele dorsale pentru a face supă, iar restul corpului îl aruncă”, a scris Branson pe blogul său.

El a mai povestit că a ajuns să înoate atât de aproape de aceşti „giganţi blânzi” încât avea senzaţia că a ajuns în interiorul unuia dintre ei.

„Este un sentiment minunat să fi în ocean cu rechinii-balenă”, spune Branson.

Rechinii-balenă sunt cea mai mare specie de peşte din ocean şi pot ajunge la o lungime de peste 12 metri, potrivit The National Geographic. În ciuda mărimii lor, aceştia sunt blânzi şi le permit oamenilor să se urce pe ei pentru o plimbare.

Prin această aventură, Branson vrea să atragă atenţia asupra vânării rechinilor pentru înotătoarele dorsale care sunt considerate  delicatese în gastronomia asiatică.

Aproximativ 73 de milioane de rechini sunt omorâţi în fiecare an, iar aproximativ 30% dintre specii sunt în pericol de extincţie, potrivit grupului „The Pew Environment”.

Richard Branson – WildAid Whale Sharks – 2011 from Blue Sphere Media on Vimeo.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă