8.5 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăSpecialVIDEO: Mai mult de 50% dintre persoane NU recunosc logo-ul corect al...

VIDEO: Mai mult de 50% dintre persoane NU recunosc logo-ul corect al companiei Apple

Logo-ul Apple este relativ simplu, doar două culori şi o formă pe care copiii o învaţă odată cu alfabetul. Mărul muşcat este considerat adesea unul dintre cele mai cunoscute şi mai uşor de recunoscut logo-uri din prezent. Cu toate acestea, 53% din oamenii care au participat la un studiu  au ales o imagine care nu reprezintă logo-ul companiei americane, informează Mediafax.

“A vedea” şi “a observa” sunt două lucruri diferite. Doar fiindcă întâlnim un obiect, nu înseamnă că vom şi avea o amintire a acestuia. Şi chiar dacă o facem, unele imagini se lovesc de o barieră numită “saturare a atenţiei”, potrivit articolului publicat în Psychology Today de doi dintre autorii cercetării UCLA, Adam B. Blake şi Alan D. Castel.

Citește și: Reacțiile presei internaționale la lansarea Apple Watch

“În procesul de percepere şi implicare într-un proces repetitiv, creierul uman poate învăţa că este lipsit de importanţă să memoreze detalii specifice – dacă avem nevoie de ele, le găsim uitându-ne în jur”, au explicat cercetătorii.

Un test asemănător este încercarea de a vă aminti literele din jurul tastei T de pe tastatura dumneavoastră, sau locul în care se află cel mai apropiat stingător de incendiu. Cel mai probabil, nu veţi reuşi să vă amintiţi cu exactitate, comentează businessinsider.com.

Citește și: Cum arată concurența Apple Watch într-un infografic

Potrivit studiului realizat de UCLA, rata de succes a scăzut şi mai mult în momentul în care participanţii la test au fost rugaţi să deseneze din memorie logo-ul Apple. Doar un voluntar din 85 a desenat mărul muşcat conform logo-ului oficial. Oamenii, în cea mai mare parte, nu-şi dau seama de lipsa de conştientizare a realităţii înconjurătoare. Când au fost întrebaţi înaintea testului, participanţii la studiu au arătat niveluri ridicate de încredere în ei înşişi referitor la faptul că vor putea identifica logo-ul corect cu uşurinţă. Nivelul de încredere de sine a scăzut dramatic când participanţii au primit sarcina.

Citește și: Ce știe să facă o clonă de Apple Watch iar originalul nu poate

Cele mai citite

Executoare judecătorească, acuzată că și-a însușit peste 200.000 de lei

O executoare judecătorească din Suceava este acuzată că și-a însușit peste 200.000 de lei, bani obținuți din vânzarea unui imobil, pe care trebuia...

A murit Mioara Roman, fosta soție a lui Petre Roman

Mioara Roman, fosta soţie a lui Petre Roman, fost premier al României, a murit la vârsta de 83 de ani. Anunţul a fost făcut de fiica...

Klaus Iohannis rămâne jupânul României

Coaliția de guvernare a decis: comasarea europarlamentarelor cu cele locale. Fiindcă totul se face cu „poporul și pentru popor” – nu-i așa? – liderii...
Ultima oră
Pe aceeași temă